Aktywne Wpisy
Gupiutki +52
kocham jeść chipsy, wydaje mi się, że nigdy z tego nie wyrosnę, chipsy są dla mnie lekarstwem na całe zło, siedzisz sobie, chrupiesz i jest zajebiście. Jakie chipsy kochacie najbardziej?

Ko_Otu +190
Żona rodzi, dajcie plusa na odwagę :D
Wychowam jak swoje
Wychowam jak swoje

źródło: temp_file3706837140408939250
Pobierz
Tytuł:
Gdzie śpiewają raki
Autor:
Delia Owens
Gatunek:
literatura piękna
Ocena:
10/10
ISBN:
9788382897890
Tłumacz:
Bohdan Maliborski
Wydawnictwo:
Świat Książki
Liczba stron:
416
Piękna historia, której główną bohaterką jest mieszkająca na mokradłach w bardzo ubogiej rodzinie dziewczyna o imieniu Kya. Wychowana w niemal zupełnym odcięciu od cywilizacji, w patologicznej rodzinie, zostaje samotną mieszkanką podmokłych terenów. Umiłowanie do natury i jej piękna jest dla niej całym życiem. Tej niezwykle wrażliwej i czułej osobie przychodzi mierzyć się z miłosnymi zawodami.
Dużo słyszałem pochwał o tej książce, jednak zawsze miałem przekonanie, że jest to jakaś ckliwa miłosna historyjka i nie sięgałem po nią, ale bardzo się myliłem, książka bardzo wciąga i intryguje, a wątki miłosne, wbrew pozorom nie były dla mnie clou książki.
Mam świadomość, że ocena 10/10 może dla wielu być przesadą, bo książka ma swoje wady, ale jest to ocena czysto subiektywna, w pewnym stopniu podyktowana sytuacją życiową.
#bookmeter #literaturapieknabookmeter
źródło: 1077867-352x500
Pobierz