Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +164
Trias +508
Ludzkość nie wynalazła jeszcze tortury wystarczająco okrutnej, żeby nadawała się dla typków, którzy wymyślili te wszystkie wyskakujące okienka, powiadomienia itp.
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Jak planujecie coś wziąć i macie możliwość to bierzcie jak najszybciej i nie słuchajcie się tych mądrali z netu co wam wciskają kit o jakimś FOMO czy owczym pędzie. Oni żyją we własnym świecie i myślą, że to działa tak, że "skoro mówili, że brakuje milion mieszkań i pobudowali milion to ceny muszą stanąć" itp. i kogoś to interesuje na rynkach, gdzie jest dużo chętnych na każde mieszkanie (czyli duże miasta).
Ten czas na spadki był już, gdzie rzeczywiście zdolność kredytowa runęła. Natomiast był przyklepany tym bezpiecznym kredytem, czego spadkowicze nie przewidzieli. A teraz już zdolność kredytowa się odbudowała i w następnych latach będzie wchodzić na nowe ATH. A rynek nieruchomości w dużych miastach działa tak, że z ludzi którzy mogą wziąć kredyt na 30 lat wyciąga się co się da z kredytu i z coraz większych wkładów własnych, bo sprzedający czy to deweloperzy czy to janusze chcą jak najdrożej sprzedać.
Jak jeden się nie zgodzi na płacenie maksymalnej raty za nowe mieszkanie niedaleko metra to się znajdzie inny.
Żeby to zmienić to trzeba by było zmienić zupełnie system finansowania nieruchomości w Polsce, a to się na pewno nie stanie w najbliższych latach, podobnie jak te programy społeczne to będą na to miały mały wpływ.
I nie dyskutuję, bo to nie ma o czym
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Komentarz usunięty przez moderatora
@kdgc: Też by mi się tak wydawało, ale zobaczymy za rok, dwa, trzy jak to w sumie będzie xD Do tej pory spadki za 2 tygodnie są przynajmniej od 2020r. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zdolność kredytowa POMIMO tego, że stopy procentowe są na poziomie 5.75% JUŻ JEST na takim poziomie jak w 2020, a nie dopiero.
w następnych latach zdolność będzie coraz bardziej odjeżdżać w górę. To absolutnie nie są warunki do spadków i spokojnie możemy odświeżyć ten post za rok, dwa, trzy
najnowsze prognozy na temat wynagrodzeń wyglądają tak:
nie, bo w 20 i 21 nie było wiadomo co będzie dalej w trakcie covid i pomimo tego, że były niskie stopy to szczególnie w 20 słabo szła sprzedaż,
Kto ci będzie sprzedawał mieszkania w Warszawie w cenach niższych niż teraz w sytuacji kiedy średnia pensja będzie dobijać do 10k, ze stopami niższymi o 2% niż teraz.
Nie będzie żadnych spadków na rynku nieruchomości, to są wymysły i myślenie życzeniowe