Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:

nie potrafimy robić filmów czy seriali, nie mówiąc o tym żeby jakiś poszedł w świat

Mnie to bardziej ciekawi, czy dźwiękowcy w polskich filmach są z łapanki z urzędu pracy xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

nie ogarniamy w polit-ke i polit-ke zagraniczną

Według mnie, to polscy polit-cy bardzo dobrze ogarniają polit-kę, po prostu owe ogarnianie jest ukierunkowane na korzyść polit-ków, ich znajomych oraz rodzin, a nie zwykłych obywateli.

No bo w końcu są u władzy i mają dostęp
  • Odpowiedz
@Wojtulator:

znajomy mi kiedyś mówił że ogólnie to Polska szkoła dźwiękowa to jakiś żart

Ja nie potrzebuję Oscarów za dźwięk tylko chce słyszeć dialogi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: PRL ma wpływ na nowe pokolenia, bo większość 20-kilku latków wychowana została przez ludzi którzy na PRL się jeszcze załapali, a później na beznadzieję lat 90. Ostatnie 250 lat Polski to w praktyce 123 lata zaborów, 6 lat wyniszczenia pełnoskalową wojną i okupacji oraz 44 lata bycia przyjaciółmi ZSRR. Wychowuja starsze pokolenia, wiec młode zawsze są naznaczone ich doświadczeniami
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
sprawiedliwy-detektyw-86: A jak tłumaczyć że każdemu się wydaje że jest wolnym husarzem mimo tego że faktycznie jest poddańczym odbytolubnym psem który nie może funkcjonowac bez pana?

Taki naród, taka historia, takie cechy.

Polakom mentalnie najbliżej jest do "kacapów" ale wszystkim wydaje się że są wiecznie awanturującymi się o wszystko francuzami potrafiącymi "bronić własnych interesów".
  • Odpowiedz
Ślepnąc od świateł.

@Archaniol_bo_rzyga_bryje: przecież to zrzynka z innych filmów, najwiecej czerpie z "Przekładańca" oraz "Amercan Gigolo" do tego wypchana niepotrzbeny fillerami przez które siada tempo całego serialu. Jak na polski serial to jest dobry, ale tak ogólnie patrząc to szału nie ma
  • Odpowiedz