Aktywne Wpisy
Linnior88 +237
Uwaga typ wysyła śmierdziela i to nie mytego
tabpaw +515
To piękne uczucie kiedy twój pracodawca w ogóle się nie spodziewa, ale będzie musiał wypłacić Ci zaległe nadgodziny z odseteczkami, bo zgromadziłeś przez ostatnie miesiące tyle dowodów, skrupulatnie opisanych, gotowych do wysłania do PIP, że tak naprawdę inspektor jedynie sfinalizuje przelew. ;)
#pracbaza
#pracbaza
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych generalnie stac teraz bardziej na jakies bzdety typu szmaty z H&M, ale podstawowe rzeczy skladajace sie na majatek jak 10letni samochod oraz mieszkanie odjechaly im duzo bardziej
#nieruchomosci
musisz trochę zjechać w dół z dawką gościu, bo później już sam się z tego nie wygrzebiesz
@kiszczak: OP w tamtych latach jeszcze robił pod siebie ale będzie pisał jak łatwo było xD
edit: Ale za to pamiętam jak dziś jak z moją przyszłą żoną jeździliśmy raz w miesiącu na randkę (xD) na 2x powiększony mac zestaw big mac za 28zł z kuponem
Millenialsi- według większości źródeł, pokolenie Y to osoby urodzone między 1980 a 1994
Ja bym powiedział, że ewentualnie wcześni milenialnsi mogli mieć łatwiej jeśli ciągle pijesz do tej emigracji.
Ci późniejsi są też w dupie. Jak ktoś się urodził w 1990 roku to w 2015 dopiero wchodził po studiach na rynek pracy i zaczynał odkładać więc przegapił złote czasy emigracji i zanim uskładał kasę na mieszkanie w ciągu kilku
@buchowo: Wkład własny? O czym ty w ogóle gadasz? jesteś tym milenialsem czy tylko udajesz XD
@makamele: źle sformułowałeś to zdanie. Powinno brzmieć "młodzi generalnie p------------ą pieniądze na niepotrzebne rzeczy bez opamiętania".
Nie ma się co dziwić, konsumpcjonizm i presja społeczeństwa silna.
Masz 15 lat i nadal myślisz że kredyt to na piękne oczy dają?
@gacek2121: i ludzie jeszcze plusują takiego
to po prostu jest takie typowe xD pojawia się jakiś problem, w tym wypadku z mieszkaniami i pompowaniem kieszeni deweloperów, więc to z automatu oznacza, że WSZYSTKO JUŻ JEST C-----E I KIEDYŚ TO BYŁO