Wpis z mikrobloga

Poleci ktos jakas fajna destynacje na urlop/wyjebke z kaszojadami lvl 13/11

Zalozenia:

- gdzies dalej - poza Europe
- ma byc cieplo
- termin: jesien a najlepiej ferie zimowe 2025
- wylot z Polski lub Berlina (mamy blisko), ale dla fajnej oferty dojedziemy gdzie trzeba: Londyn, Wieden itd..

Narazie mamy takie propozycje w losowej kolejnosci: Zanzibar, Miami, Azja Poludniowo-Wschodnia bez wskazania na konkretny kraj.

Ma byc dosc bezpiecznie, cieplo. Fajnie jakby na miejscu bylo tanio w miare. Budzet na lot mamy elasstyczny, ale tak sobie planuje,zeby bilet na leb kosztowla nie wiecej niz 1500-2000 PLN. Nie musi byc arcy wygodny.

NIe oczkuje, ze mi ktos poda numer lotu - sam sobie ogarne calosc , ale moze rzucilo sie komus na oko jakas fajna promka lub moze zasugerowac kierunek? Wiele lat temu podpowiedziano mi tu malezyjskie Borneo i Perhentian i bylo mega.

Widzialem ostatnio Malediwy wizzair'em i tak je powaznie rozwazamy.

#podroze #podrozujzwykopem #tanieloty #latanie #azja #tanielatanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bigger2: Malediwy z Wizz to kaplica, bo nie jest na łączonym bilecie i odwołanie/przesunięcie jednego lotu rozwali Ci całą podróż.

Tajlandia, Malezja, Filipiny, Indonezja, Kolumbia, Peru, Maroko, Borneo.
  • Odpowiedz
@adasteBatory: Bronciepanieborze Borneo w tym czasie. Ogólnie to w dupie mam porę deszczową w Azji, ale tamtejsza pora deszczowa to mnie zaskoczyła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
(ale pOlaka i tak widziałem)
  • Odpowiedz
@bigger2: dlaczego Kolumbia odpada? To zdecydowanie najbezpieczniejszy kraj Ameryki. Czasy się zmieniły. Jeżeli naoglądałeś się za dużo Netfliksa, to zapewniam Cię, że to już historia.
Pangan, Samui, PIpi, dużo tego.
  • Odpowiedz
  • 0
@adasteBatory: MOwisz? Bylem w Meksyku i Panami. W Meksyku mnie prawie porwali a Panama - coz.. nie jest to miejsce dla dzieci imho. Gdzies tam Kostaryka sie przewija i to bym chetnie zobaczyl, ale nie bedziemy mieli tyle czasu, bo z dwoma tygodniami bedzie kiepsko

Byles na tych wyspach? Jak tam w miare wygodnie doleciec? Bo czasowo nie jest jakos pbogato.
Chcialbym Tajlandie bardzo mocno, bo to taki dobry temat
  • Odpowiedz