Wpis z mikrobloga

rachunek? Nie widziałem jeszcze u dentysty( ͡º ͜ʖ͡º)

@veganator: to gdzie ty mieszkasz? w moim słoikowie 5k mieszkańców już z 13 lat temu normalnie paragony dostawałem od dentysty.
  • Odpowiedz
@erebeuzet: Niestety temat od wielu lat jest przemilczany, znam jednego dentystę który robił na nfz takie w------e rzeczy, ale jak sam powiedział nie był wstanie się utrzymać, i ludzie musieli dopłacać.

Aktualnie ma terminy na pół roku normalnie paragon daje itp

NFZ udaje że tematu nie ma, i efekt jest taki że Ludzie płacą np 500zł za malutkie wypełnienie.
  • Odpowiedz
to gdzie ty mieszkasz? w moim słoikowie 5k mieszkańców już z 13 lat temu normalnie paragony dostawałem od dentysty.

@xqwzyts: też mnie to zawsze zastanawia gdzie takie zwyczaje są jeszcze opłacalne. Od jakiegoś czasu w każdym miejscu dostaję paragon - mechanik, prywatny lekarz, dentysta, stragan z oscypkiem/miodem, nawet punkt ksero za zawrotne kwoty typu 1,20 zł xD Jak ktoś się nie boi sprzedawać bez rachunku, to musi być głupi albo
  • Odpowiedz
Jak ktoś się nie boi sprzedawać bez rachunku, to musi być głupi albo mieć mocne plecy, ewentualnie być budowlańcem ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Drogomir: albo wieśniakiem sprzedającym owoce i warzywa na bazarze...
  • Odpowiedz
500zł za malutkie wypełnienie

@PiersiowkaPelnaZiol: ostatnio zapłaciłem 1000zl xD 500 zl tomografia żeby widziała które żeby trzeba zrobić, 350 zł za poradę żeby wyceniła mi koszt naprawy zębów i założyła opatrunek medyczny który pomoże zmniejszyć ból do czasu zrobienia leczenia kanałowego.

Ale jak zobaczyłem koszt leczenia kanałowego to chyba wolę go wyrwać bo mnie c--j strzeli, że za robotę na 2-3 godziny stomatolog wyliczył dwie minimalne brutto.
  • Odpowiedz
@Treda: Widać żeś waćpan nie był u dentysty od 15 lat, czyli pewnie od wtedy kiedy się urodziłeś.
Ja regularnie chodzę na NFZ, termin sobie rezerwuję 2-3 tygodnie wprzód i jest gitara. Wypełnianie, piaskowanie elegancko, nie pamiętam kiedy płaciłem ostatnio, chyba za białą plombę na siódemce jakieś 3 lata temu (bo była w takim miejscu że byłoby widać z kilometra)

Oczywiście za leczenie kanałowe płaciłem, ale to nie więcej jak
  • Odpowiedz
@Yaggar: czasem trzeba zrobić pilnie i nie można czekać na NFZ, ostatnio prywatnie za chirurgiczne wyrwanie ósemki zapłaciłem 1,4K, myślałem że się przesłyszałem przy platnosci. Za wyrwanie nie ósemki dawałem 600 zl
  • Odpowiedz
@erebeuzet Myjcie regularnie i dokładnie zęby i problem rozwiązany, a jeśli nie umiecie to poczytajcie jakiś poradnik w necie, albo zapytajcie swojego dentystę jak szczotkować zęby i czyścić jamę ustną. Nie musicie dziękować.
  • Odpowiedz