Wpis z mikrobloga

Przeglądam sobie rejestr wpłat na konto Platformy Obywatelskiej. (https://platforma.org/upload/document/188/attachments/483/Rejestr_wplat.pdf)

Od razu w oczy rzuca się przelew na 100 000 PLN.

Kurcze myślę sobie ktoś naprawdę musi bardzo lubić tą partię.
Nic bardziej mylnego ( ͡º ͜ʖ͡º)

#polska #nieruchomosci #kredythipoteczny #polityka
Caracas - Przeglądam sobie rejestr wpłat na konto Platformy Obywatelskiej. (https://p...

źródło: temp_file1441070256574041641

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caracas: To jest niesamowite, że wystarczy wpłacić 100 tysięcy złotych na konto partii, by lobbować programy za miliardy złotych. Liczyłem, że politycy mają więcej godności i kradną miliony, nie tysiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Caracas: wsadzę kij w mrowisko ale jako lokals mogę wam powiedzieć, że ta firma nie zajmuje się deweloperką. To jest spółka córka Boryszew SĄ do zarządzania ich nieruchomościami.
Nadachewicz to podobno prawa ręka Karkosika, miliardera z okolic.
  • Odpowiedz
@SombreroTaco137

@Caracas: To jest niesamowite, że wystarczy wpłacić 100 tysięcy złotych na konto partii, by lobbować programy za miliardy złotych. Liczyłem, że politycy mają więcej godności i kradną miliony, nie tysiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przerabialiśmy to już w historii nazywani są szlachtą gołotą
  • Odpowiedz
@Caracas: To w ogóle jest legalne? Ze strony najbardziej zainteresowanej wpłatami partii:

Suma dokonywanych wpłat na konto bankowe Partii przez jedną osobę w całym roku kalendarzowym nie może przekroczyć 15 – krotności najniższego wynagrodzenia za pracę (tj. 4 300,00 x 15 = 64 500,00 zł).

Czy może jeszcze niedawno były inne regulacje? A nawet jeśli, to i tak jest mała cena jak za tak duże wpływy.
  • Odpowiedz
@ish_waw: Owszem jest legalne ale czy etyczne? Na pewno nie, bo widać że te wpłaty od deweloperuchów nie były dlatego że oni tak wierzą i wspierają donka tylko dlatego że mieli w tym interes, a ten interes nazywa się K0%.Zresztą niezła inwestycja wkładasz 100k a później zysk jest "sky is the limit" bo na każdym mieszkaniu walisz marżę 30%-40% i zarabiasz.
  • Odpowiedz
ale wiesz, że wykop to złe miejsce na krytykowanie Platformy? Za chwile wjedzie dzienna zmiana płatnych trolli Tußka.

@Don_Kamizi: nie mierz wszystkich swoją miarą. Wyborcy PO nie mają problemu, żeby pluć na kredyt 0% xD
  • Odpowiedz
wiesz, że wykop to złe miejsce na krytykowanie Platformy? Za chwile wjedzie dzienna zmiana płatnych trolli Tußka.

@Don_Kamizi: przecież od kilku miesięcy jest jazda po bk0 i Tusku i takie wpisy codziennie są w gorących. Po co takie projekcje? xD
  • Odpowiedz