Wpis z mikrobloga

#programista15k #pracait #korposwiat #programowanie

Gdzie jako programiści15k jeździcie na zagraniczne wakacje?

Wybieracie standardowe polskie kierunki dla middleclass (Grecja, Chorwacja, Hiszpania, Bułgaria), tylko bierzecie tam droższe 5* hotele?
Czy jeździcie do krajów nie dla przeciętnego polaka-robaka-biedaka, typu Emiraty, Japonia czy USA (w których te 15-20k to nie żaden wyczyn)?
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karetpoker: pośrodku ale chyba bliżej opcji ekonomicznej. Idealne dla klasy średniej na wycieczkę objazdową albo siedzenie na plaży przez tydzień w 3*. Do cen europejskich przeciętny polak mieszkający w mieście wojewódzkim jest przyzwyczajony, a picke włoską i kapuczine da radę znaleźć i taniej niż w polskich sieciówkach. Natomiast w opcji ekskluziw, taki bogol 15k+ może nie tylko pooglądać saszety LV przez szybkę sklepu, ale i wejść do środka i coś
  • Odpowiedz
myślałem o kubie. Nie chce siedzieć w kurorcie

@walokid: najgorszy mój kierunek, ale ja siedziałem w kurorcie plus wypad do havany. Meksyk 100 razy lepszy
  • Odpowiedz
@walokid: bo tam wszystko w ruinie, w hotelu to w pewnym momencie nawet mięty do drinków nie mieli. Tubylcy tylko chcą wyciągnąć kasę, a waluta ichniejszej jest bezwartościowa jak zostanie
  • Odpowiedz