Aktywne Wpisy
PSY_DELIC +236
Wypuścili ich!! Czy Iza zamówiła na śniadanie frytki i nuggetsy???
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
gymw8nhnzd +241
Śniadanie dla potężnego piramidziarza - nugetsy, frytki, trochę zwiędłej zieleniny, pomidorek, coca-cola
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
No, ale zapomniałem, że przecież przyjadą lekarze i inżynierowie i za kasę z picia monsterków na schodach i murkach i zaczepiania kobiet będą kupować te kurniki za pół miliona bez kredytu.
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #koalicjadeweloperska
@WielkiPowrut88: większość jest kupowana przez "inwestorów", którzy widzą 20% wzrosty, pieniędzy im nie brakuje, więc są w stanie zapłacić dowolną cenę i po prostu te nieruchomości trzymać. Więc poniekąd mówi to o wartości nieruchomości, ale trochę nienaturalnej.
Już przecież te kredyty 2% i 0% to (chyba - nie chce mi się sprawdzać) wyjątkowo polska innowacja.
Oni poświęcą cały kraj, żeby ich nieruchy rosły do samego końca.
Polak jest absolutnie bezwzględny jeżeli chodzi o wyruchanie drugiego Polaka.
Wszyscy tylko piszą jak beznadziejna jest sytuacja i bez rozwiązania. Jesteśmy w końcu na garnuszku łaskawców dewelopwlerów
( ͡° ͜ʖ ͡°) Dlatego warto by było coraz głośniej pisać o prawdziwej alternatywie. Czyli sprowadzić deweloperów z zagranicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) wtedy rodzimym pała będzie mięknąć jak ich marże ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WielkiPowrut88: ja jestem w stanie zapłacić 10 groszy, czyli są tyle warte?
@miku555: xD
Nie, to nie jest polski pomysł - nasi politycy małpują zachodnie rozwiązania które 20-25 lat temu zaczęły napędzać tamtejszą bańkę nieruchomościową (słynny kryzys 2007-2008 z filmu Big Short wynikał między innymi z dopłat do kredytów). W USA od lat 70. istnieją szerokie programy wspierania zakupu pierwszego domu (Federal Home Loan