Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
To nie jest bait (wiem że wiele baitów zaczyna się od tego zdania)

Jakie jest wasze zdanie o idealnej różnicy wieku w związku? Dla mnie jest to 8-12 lat (facet starszy), znam pary gdzie ta różnica jest większa. Ogólnie w moich kręgach większość to albo facet mid30, kobieta mid20 albo facet mid40 kobieta mid30. Same szczęśliwe pary bez rozwodów. Znam też kilka wieloletnich par gdzie różnicy wieku nie było, lub kobieta była trochę starsza i przy 30stce fala rozwodów

Jakie ma to zalety:
- facet ma motywację do dbania o siebie. Ubiór, siłownia, perfumy, rozwój, kariera zawodowa.
- kobieta ma zapewnioną stabilność życiową (nie ma co kłamać że to nie jest ważne dla kobiet) i wsparcie np. przy #depresja
- można spokojniej myśleć o założeniu rodziny, zazwyczaj jest już własny dom/mieszkanie.
- jak kobieta zacznie się zbliżać do 30stki, facet nie zacznie rozglądać się za młodszymi. Większość rozwodów gdzie para to rówieśnicy którzy poznali się w młodym wieku ma taki właśnie schemat.

Jakie jest wasze zdanie. Młodsza kobieta?

#kiciochpyta #pytanie #zwiazki #tinder #badoo #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #milosc

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-fenomen-43: Ja mam 30 i szukam w przedziale 15-18, bo raz że są młode, pełne energii a dwa że po prostu lepiej się dogaduje i paradoksalnie takie więcej ogarniają co się dzieje na świecie niż moje rówieśniczki, które mają energie zombie i najchętniej to by spały cały dzień z przerwami na seriale

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
przenikliwy-myśliciel-89: Ta, już widzę to wsparcie i dbanie o siebie takiego faceta. Niby czemu młodsza żona to jakaś motywacja? Wam i tak każda się znudzi i skacapiejecie. Pożytek taki, że będzie musiała przy swoim starym się urobić, podstawiać miskę pod nos, wszystko ogarnąć i zarobić kasę. Dochodzą też różnice pokoleniowe. Może u celebrytów tak jest jak piszesz, ale to bogaci ludzie. Przecież wszystko to zależy od człowieka, a nie od tego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skrupulatny-kreator-59: Kiedyś gdzieś widziałem taki przelicznik, wzór (?), który wg mnie brzmi całkiem rozsądnie. Swój wiek dzielisz na pół i dodajesz 7. Czyli jak np. ktoś ma 30, to minimum typiara powinna mieć te 22 lata. Jak ktoś 50, to typiara minimum 32. Wg mnie spoko.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz