Wpis z mikrobloga

Cześć, mam 31 lat i od kilku lat zmagam się z problemami psychicznymi które spowodowane są sytuacją mieszkaniową w tym kraju.

@mirko_anonim: polecam wyprowadzke na marsa bo na ziemi, zarabiając 60% średniej krajowej w każdym kraju będzie ciężko kupić mieszkanie
  • Odpowiedz
ani ja nie zacznę nagle zarabiać 15k.

Nie wiem co mam zrobić, żeby się z tego uwolnić i żeby uwierzyć że można w tym kraju będąc singlem żyć jak człowiek

Problem polega na tym że próbujesz zarabiać pieniądze w Polsce i u Polaków. Większość klasy średniej żyje tutaj z usług dla zagranicy - kuce w IT robią apki zachodnich banków, dentyści leczą zęby Szwedom i Anglikom, byle kierowcy żwira czy hydraulicy jeżdżą na zachód
  • Odpowiedz
@qluch: może być taki problem, że wynika z sytuacji na rynku nieruchomości. Jeśli ktoś zarabia mało. nie dostanie kredytu, wynajem przeje mu wszystko, bardzo męczy się z rodzicami i jest dorosły, ale cały czas jest dzieckiem, bo mu ojciec cały czas coś każe.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 30 lat, 20k oszczędności.
Od kilku lat myślisz o mieszkaniu.

Co robiłeś ostatnie 10lat, czemu nie wszedłeś w kredyt przy pandemii, czemu później nie użyłeś bk2?

Przejrzyj swoje wydatki miesięczne, bo jak przytyłeś 20kg+ i masz problem z alko to tysiaka miesięcznie oszczędzisz nie jedząc na mieście i odstawiając alko.
Jak nie poukładasz miesięcznych wydatków tak aby oszczędzać więcej to nawet jakbyś dostał 50% wkładu to drugiej połowy w
  • Odpowiedz