Wpis z mikrobloga

504 564 + 57 + 57 + 57 = 504 735

Mam około 24 km w jedną stronę DDR w środku lasu, z dala od samochodów i ludzi. Asfalt dobry, tylko w dwóch czy trzech kawałkach gorszy (korzenie porobiły wyboje), no ale od czego są opony 30 mm i niskie ciśnienie! Z dojazdem, w dwie strony prawie 60 km. Uwielbiam tam jechać, szczególnie jak jadę sam. Bezpiecznie, cicho, czyste powietrze. Czasem znajomi ze mnie żartują, że do znudzenia tam jeżdżę, ale w sumie to nie wiem, po co to piszę ( ͡º ͜ʖ͡º)

#rowerowyrownik #rusztorun #szosa

Skrypt | Statystyki
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Poemat:

W sensie 3 bary?

4,5 bara na 30 mm TL

Idealnie do średniej wykopka 26,9 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

No i myślę, że nie ma powodu, żeby kpić z tego, z jaką prędkością ktoś jeździ!
  • Odpowiedz
@i-marszi: Tamten Pan nie potrafił zrozumieć przekazu, że zalecane ciśnienie wg takiego Silca wobec mojej osoby i mojego stylu jazdy powoduje, że zaliczam drifty na każdym skrzyżowaniu, dlatego teraz z tego robię bekę za każdym razem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
powoduje, że zaliczam drifty na każdym skrzyżowaniu

@Poemat: to znaczy ze masz zero techniki jazdy, ale jesteś triathlonistą więc to w sumie zrozumiałe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@toniejaa: To znaczy, że pod łączną waga w okolicy 110kg zalecane 6b przy 28c można wsadzić w bajki. Sprawdź to sam albo zapraszam na jakąś wspólną jazdę i sam zobaczysz jak to „lata” ;)
  • Odpowiedz
@Poemat: ważę połowę i mam to samo, jak nie dam 6 barów to lata to w każdą stronę że strach jechać! Nie wiem jak można ponizej 4 barów jezdzić na rowerze szosowym
  • Odpowiedz