Aktywne Wpisy
Dziś inny temat... odnośnie kobiet / mężczyzn którzy mają trochę kilogramów więcej.
Niedawno miałam sytuację gdzie umówiłam się na randkę i gdzie facet bardzo na nią naciskał a gdy mnie zobaczył ( o losie nie jestem aż tak otyła) podziękował za spotkanie.
Dlaczego w tych czasach ludzie nie potrafią zaakceptować takich ludzi ani się z nimi wiązać ? Uważam, że wygląd zawsze da się zmienić a charakter jest ciężej.
Co wy o
Niedawno miałam sytuację gdzie umówiłam się na randkę i gdzie facet bardzo na nią naciskał a gdy mnie zobaczył ( o losie nie jestem aż tak otyła) podziękował za spotkanie.
Dlaczego w tych czasach ludzie nie potrafią zaakceptować takich ludzi ani się z nimi wiązać ? Uważam, że wygląd zawsze da się zmienić a charakter jest ciężej.
Co wy o
Lenalee +81
Nazbierałam sobie orzechów włoskich w opuszczonym sadzie, są takie pyszne, mięciutkie, aż słodkie, bo schodzi z nich ta gorzka skórka, że aż żal się nimi dzielić, ale podzieliłam się z Krzywodziobkiem. Na pewno łatwiej mu było je zjeść niż takie suche, zeszłoroczne. No i oczywiście obrane z łupiny (。◕‿‿◕。) Pod koniec nagrania wyczaił jak rzucam kolejną połówkę orzecha xD (sorry że tak telepie obrazem).
Nie
Nie
Dlaczego wszyscy hejtują miasta powiatowe? Mieszkam w Tarnowie, dzisiaj przeczytałem na głównej komentarz, że to miasto emerytów i studentów, a studenci i tak wyjadą do Krakowa lub Rzeszowa.
Mi się tutaj podoba. Ceny nieruchomości były i zapewne nadal są dużo niższe niż w Krakowie. Są restauracje, bary. Osób w moim wieku (35 lat) wcale nie jest tak mało. Moja żona również nie narzeka na brak towarzystwa, ma swoje środowisko matek z małymi dziećmi, z którymi chodzi na spacery. Dla dzieci jest multum atrakcji. Jeśli chodzi o kulturę też jest ok, choć na koncerty zwykle trzeba się wybrać do Krakowa. Nie jest to problem, bo z Tarnowa do Krakowa jest blisko, a lubimy czasem spędzić sobotę poza Tarnowem.
Wybraliśmy miasto powiatowe, bo mieliśmy do wyboru:
a) kupno klitki 35m2 na własność w Krakowie
b) wieczny wynajem 50m2 w Krk
c) kupno 55m2 na własność w Tarnowie
W dodatku jeśli będziemy planowali kolejne dziecko to nie będzie problemu żeby kupić większe mieszkanie.
Oczywiście są też minusy, np. rynek pracy nie jest tak chłonny jak w Krakowie, a płaca też jest niższa.
Czasem wydaje mi się, że ten hejt na miasta powiatowe bierze się jakiś developerskich farm trolli.
#tarnow #nieruchomosci #miasto #krakow #przemysleniazdupy #wykop #polska
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@UczesanyPedryl: No właśnie kotlet jest lepszy, więc jak nie masz kasy na normalne jedzenie i masz 2 lewe ręce to idziesz do maka.
@damienbudzik: Jak znam życie to raczej nie z wypłat w lokalnych Januszexach tylko z pracy kilka lat za granicą.
@damienbudzik: Aha czyli mam pojechać do Siedlec i zarabiać 5000 brutto? xD
@UczesanyPedryl: I dokladnie tym samym jest to, ze nie stac Cie na mieszkanie w Krakowie, to kupujesz w Tarnowie i twierdzisz ze to jest to samo (a moze i lepsze, a cala wina ze Tarnow jest zle postrzegany to wina farmy trolli). To jest cope.
@Kreskowka: ja nie mówię co Ty masz robić, jeśli pasuje Ci w Warszawie to spoko, cieszę się razem z Tobą. Każdy ma inne priorytety, inny styl życia itd.
@mirko_anonim: nie ma tam pracy
Na prawdę nikt nigdy o tym nie słyszał o skali kolesiostwa, układów i nepotyzmu w tym mieście???
Nie dziwię się że młodzi ludzie nie chcą wracać z Krakowa, bo przecież nie będą żyli w takim "klimacie".
I tak jak pisali przedmówcy, to Nowy
Mało osób wie że kiedyś były plany budowy politechniki jak w Gliwicach pod koniec lat 80. Dookoła pełno przemysłu, dużo hut szkła, przemysłu metalurgicznego, ceramiki, duże zakłady chemiczne. No ale ktoś zalobbował że przecież jest Kraków. Później był
@conTEq: Raczej tych których nie stac. Jak ktos jest dobrze sytuowany to ma dom w miescie albo mieszkanie o duzej powierzchni, z duzym tarasem.