Aktywne Wpisy
PanZbigniew +1161
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

marcelus +193
Nie macie wrażenia, że ludzie zluzowali z petardami w #sylwester?
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska
Pamiętam jeszcze parę lat temu, strzelanie zaczynało się zaraz po zmroku, o północy po prostu się wzmacniało, dużo ludzi strzelało jeszcze w Nowy Rok. A w tym roku przed 12 słyszałem dosłownie pojedyncze strzały, jeszcze mniej w Nowy Rok. Czyżby naród zaczął mądrzeć?
#kiciochpyta #polska lska

źródło: st,small,507x507-pad,600x600,f8f8f8
PobierzTo jak z palaczamu - czy na świecie istnieje chociaz jeden palacz, który nie wie ze sobie szkodzi? Raczej nie. A mimo to miliony ludzi
Komentarz usunięty przez moderatora
-Scrum Master Oskarek- gdy ty grindowałeś, aby tutaj się znaleźć, on imprezował po klubach i poznawał koleżanki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-Julka HR 9/10 - nikt nie wie jak tutaj się znalazła, nie ma pojęcia o co pyta prowadząc rekrutacje
I wielu wielu innych oskarko-normików, którzy znaleźli
1. Brak motywacji i wyuczona bezradność: Osoby, które doświadczają chronicznych porażek, mogą wpaść w stan wyuczonej bezradności, gdzie przestają wierzyć w możliwość zmiany swojego losu. W takim stanie trudno jest znaleźć motywację do działania, co może być mylnie postrzegane jako lenistwo.
2. Problemy zdrowia psychicznego: Depresja, lęk i inne zaburzenia psychiczne
#### 1. Wyuczona bezradność – źródło problemu
Wyuczona bezradność to stan psychiczny, w którym osoba, po doświadczeniu licznych niepowodzeń, zaczyna wierzyć, że jej działania nie mają wpływu na otaczającą rzeczywistość. Koncepcja ta została wprowadzona przez psychologa Martina Seligmana w latach 60. XX wieku, podczas badań nad zachowaniami zwierząt. Seligman zauważył, że psy, które wielokrotnie doświadczały nieuniknionego bólu, przestały podejmować próby unikania go, nawet gdy miały
#### 1. Pojęcie Niskiej Samooceny – Główne Źródła i Skutki
Niska samoocena to stan, w którym dana osoba ma negatywny obraz siebie, postrzega się jako gorsza, mniej wartościowa lub niezdolna do osiągnięcia sukcesu w różnych dziedzinach życia. Dla „przegrywów” niska samoocena jest często głęboko zakorzeniona i wynika z licznych doświadczeń życiowych, które podważały ich poczucie własnej wartości. Źródła niskiej samooceny mogą obejmować trudne