Wpis z mikrobloga

Jako, że pojawił się dowód, że Tusk wie o kredycie 0% ( ͡º ͜ʖ͡º) to z tego miejsca oświadczam, że nie będzie wyborów na których oddam głos na kogokolwiek z PiS/Po/PSL. Jak będzie druga tura w prezydenckich między kandydatami tych partii oddam głos nie ważny. Nie będę swoim głosem legitymował ich działań. Od drugiego roku studiów dziennych, łączyłem je z pracą. W nagrodę dostałem niebotyczną inflację która zjadła moje oszczędności, do tego dostałem wzrost mieszkań spowodowany ingerencją rządu.
Na nowy program się nie załapie, bo zarabiam za dużo i jestem bogolem. (Poniżej ceny metra stanu surowego w dużym mieście, ale w sam raz na drugi próg podatkowy). Wiec możliwe że będę spłacał kolejnym osobom kredyty.
Ten post będę sobie też przypominał co wybory, jak już trolle zostaną rozgrzane na wypoku do czerwoności.
Reforma systemu demokratycznego w Polsce z mniejszą liczbą osób decyzyjnych i zmiana klasy politycznej. Innej opcji dla tego kraju nie widzę, co oczywiście nigdy się nie stanie.
Żyć się odechciewa w tym antyludzkim państwie.

#nieruchomosci #polityka
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam to samo, tylko

Jak będzie druga tura w prezydenckich między kandydatami tych partii oddam głos nie ważny. Nie będę swoim głosem legitymował ich działań.

W takim razie jednak zachęcam zrezygnowanie z oddania głosów. Mimo wszystko głos nieważny wybór legitymizuje
@skander:
  • Odpowiedz
  • 110
@skander: straty oszacowano na jeden głos

a tak na serio to nie ma co sobie wmawiać, że w tym Państwie grupa młodych ludzi tj 20-30 lat stanowią jakąś potężną grupę polityczną, wystarczy spojrzeć na piramidę wieku
  • Odpowiedz
@skander: zgadzam się, lecz zamiast oddawać głos nie ważny, po prostu nie idź na wybory, jeśli więcej osób pomyśli tak jak ty to będzie widać po niskiej frekwencji że Polacy oczekują czegoś innego
  • Odpowiedz
@whoru: A wykopki to i tak ułamek tej grupy młodych ludzi. Większość to zwyklaki Areczki, których najbardziej interesuje niska rata i uzyskanie zdolności kredytowej żeby przestać płacić na wynajem albo Oskarki którzy mieszkanie to i tak dostaną od rodziców albo po babci. O sile politycznej wykopków najlepiej świadczą wyniki Budy i Hetmana do PE.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@whoru
Zgadza się, ale będę też namawiał znajomych i rodzinę.
Zapewne skończy się jak zawsze, czyli ~65 Po/PiS następne wybory, ale jeszcze jakąś cząstkę nadziei mam
  • Odpowiedz
  • 0
@whoru

@skander: straty oszacowano na jeden głos

a tak na serio to nie ma co sobie wmawiać, że w tym Państwie grupa młodych ludzi tj 20-30 lat stanowią jakąś potężną grupę polityczną, wystarczy spojrzeć na piramidę wieku

No właśnie stanowi, bo wlasnie to pokolenie dochodzi do głosu i bardzo dobrze je słychać w internecie.
  • Odpowiedz
@skander: „Reforma systemu demokratycznego w Polsce z mniejszą liczbą osób decyzyjnych”

Był taki system kiedy Naczelnik decydował przy kolacji, Sejm głosował wieczorem, a Duda podpisywał w nocy to się ludziom sprawne rządzenie nie podobało.
  • Odpowiedz
że nie będzie wyborów na których oddam głos na kogokolwiek z PiS/Po/PSL

@skander: przestan klamac. Wlasnie przez takich jak ty ten kraj przestanie istniec
  • Odpowiedz
@kacappylon:

będzie widać po niskiej frekwencji że Polacy oczekują czegoś innego

Niestety ale władza ma to gdzieś ile głosowało ludzi. Nikt nawet przez chwilę się nie zatrzyma i nie pomyśli, że może coś jest nie tak, tylko zaczną realizować swoją agendę
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Nilians Rozważałem bardzo mocno. Był to mój ostatni rok studiów magisterskich, razem z pracą na głowie, więc miałem co robić.
Zdecydowałem, że jeszcze poczekam z decyzją na kupno mieszkania i zrobię to na spokojnie niż brać byle co, byle zdążyć na BK2%. Zwłaszcza, że nie byłem pewny czy zostanę w mieście.
Nie myślałem, że rząd ponownie zdecyduję się dosypać pieniędzy deweloperom. Nie chodziło mi o spadki, chcę po prostu zapłacić normalną
  • Odpowiedz
@skander: mordo jakiego systemu demokratycznego, popis fundowany przez deweloperuchów wprowadza nam właśnie feudalizm gdzie nowa magnateria są deweloperzy a szlachta posiadacze betonowego złota na wynajem XD
  • Odpowiedz