Wpis z mikrobloga

Jaka paste bez fluoru polecacie i gdzie ją stacjonarnie dostane? Normalnie używam z fluorem ale chciałbym sprawdzić czy może to on powoduje moje zaczerwienienie wokół ust (inb4 byłem u dermatolog) #dentysta #stomatolog #dermatologia #pastadozebow
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mmmod: kazdy stomatolog powie, ze trzeba uzywac najtanszej zawsze pasty do zebow, bo kazda inna zawiera duze poklady marketingu i niczego wiecej. a zaczerwienienie masz od obciągania kolegom
  • Odpowiedz
@mmmod w Kauflandzie była fajna i bardzo tania pasta bez fluoru rebi dental, nie wiem czy jest obecnie, długo używałem i naprawdę jak dla mnie była niezła.
Teraz używam ziaja bez fluoru szałwia, ale jakoś nie za bardzo, słabo się pieni i ogólnie jakaś dziwna.
  • Odpowiedz
@mmmod: Wszystkie serie Himalaya są spoko, sama mam mega alergię i nie koniecznie chodzi o fluor a o jakieś chemiczne gòwna które powodują zapalenie czerwieni wargowej. Próbowałam różnych past bez fluoru ale himalaye mogę nawet z fluorem używać.
  • Odpowiedz
@mmmod: kazdy stomatolog powie, ze trzeba uzywac najtanszej zawsze pasty do zebow, bo kazda inna zawiera duze poklady marketingu i niczego wiecej. a zaczerwienienie masz od obciągania kolegom

@nie_odpisuj: aleś wymyślił. wszystko fajnie, tylko to nieprawda. wybierz sobie dowolną tanią pastę to porównam Ci ją z dobrą, drogą pastą
  • Odpowiedz
@mmmod: ja używam całe życie ELMEX. Mogę polecić, a ostatnio przesiadłem się na tą: "ELMEX Anti-Caries Professional" lub "ELMEX Caries Protection Plus Complete Care" (jakieś droższe wersje zwykłej ELMEX i są o wiele lepsze).
  • Odpowiedz