Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 1
@powsinogaszszlaja: nie że za dużo, a ten ostatni słoik za duży na taką ilość xD

I wcale nie takie mizerne! Jestem dumna, bo to z własnych pomidorów, w końcu ta zielenina na krzakach postanowiła coś ze sobą zrobić.
W przyszłym roku muszę nasadzić więcej zwykłych a mniej koktajlowych
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@lord_xenu: dlaczego? Zapasteryzowane jest, zawekowane, więc czemu ma się zepsuć? Ten ostatni słoik, do połowy pełny może się popsuć, ale przy szybkim zużyciu da radę
  • Odpowiedz
@moll:

Tlen/utlenianie. Najleoiej ladowac słoiki na full i zostawiac minimum powietrza.

Btw odwracanie sloikow nic nie daje, ważne żeby nakrętka nie była zniszczona to się zawsse zamknie. Nie trzeba tez dodatkowo pasteryzować słoików które się napełnia na gorąco.

Źródło: robię masy powideł/ dżemów bez cukru od lat.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@destruktiv_komando: wiem o tym, dlatego ten ostatni będzie na szybko do zużycia... pozostałe jak zawsze - po kołnierz pełne. Uwierz, to nie są moje pierwsze zaprawki w życiu xD
  • Odpowiedz