Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Znam rudego Wronę od buddy ze szkoły średniej, ten co aktualnie wozi się M3 Touringiem, który idzie na loterię, ten sam, który w odcinku "Biegun północny" skończył w rzece. Temu też Supra MK4 była kupiona w Wadowicach bo to od gościa z jego otoczenia. I bardzo często pojawia się plotka, która niby wyszła od rudego, że słuppa za poprzednią loterię zgarnął 174 miliony. Mi ta kwota się wydaje przesadzona, ale z drugiej strony działka pod dozeland wystawiona była za ponad 20, a hipoteka na KW to zaledwie 300k.

#budda

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja słyszałem że zgarnął ponad 200 :⁠-⁠D
Przy 650k widzów na live można mniej więcej obliczyć ile mogło być losów. @10kobla obliczał też innym sposobem na podstawie tego ile było losów w tym pierd..olniku. Przy obu wariantach wychodziło ok miliona losów.
Ja stawiam że więcej jak 2 miliony nie było. 2 miliony po 30 zł daje 60 milionów. Z tego 5% podatku, nagrody, marketing i jeszcze z organizatorem
  • Odpowiedz
@lapuszkadopuszki: no ciekawe skąd była na to kasa. Z samego YT musiałby 20 lat zbierać :⁠-⁠D sam pokazywał że w rok ma 660 koła z YT. Do tego jego filmy nie są tanie w produkcji więc z tych 660 nie wiele zostaje. Z loterii na BMW nie sądzę żeby tyle zarobił. Może Jose wyłożył siano.
To prawda dużo ludzi oglądało w grupkach, ale pewnie dużo było też takich co włączyli
  • Odpowiedz
@10kobla: liczyłem koło marca ile losów mogło się znajdować w tej maszynie losującej, która była tak na dobrą sprawę pokojem. Musiałbym poszukać notatek aby nie pierd&$# głupot na tą chwilę.

1 los ma wymiary 3x7 cm obliczyłem to na podstawie nagrań i używając skali oraz porównań.

Dla porównania na 1 kartce A4 mieści się aż 30 losów. Uwzględniając, że 1 los kosztował 39 zł, to "wartość" 1 kartki A4 to aż 1170
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zwróć uwagę, jak mój wynik 178 251 840 zł, który poparłem szczegółowymi obliczeniami powyżej pokrywa się praktycznie 1:1 z tym co napisałeś. Jest to oczywiście przypadek, ale pokazuje to dobitnie, jest prawdopodobny.

Od tego należy odliczyc wszelkie koszta organizacji, podatek itp choć sprzedając ebooki obchodzą prawo, bo od sprzedanego losu musieliby zapłacić 25%, a tak płacą 5% za ebooka. Każdy wie, że nikt nie kupuje tego ebooka tylko losy, aby
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: To są dwa kontenery o wymiarach 6x2,5 m. Początkowo miał być jeden o wymiarach 6x2,5 m. Budda kiedyś pokazywał papier do losów i jest standardowy papier o szerokości 57 mm. Krótszy bok prostokątu to połowa szerokości. Wychodzi ok. 3 cm.

Losy są wymieszane, pogniecione. Leżą w takim nieładzie, że to zwiększa objętość i wysokość.

Najłatwiej to oszacować zmniejszając powierzchnię przy jednoczesnym zachowaniu proporcji ilości losów na
10kobla - @lechiffre_777: To są dwa kontenery o wymiarach 6x2,5 m. Początkowo miał by...

źródło: Screenshot_20240823-231225

Pobierz
  • Odpowiedz
@10kobla: zgadza się losy leżą w nieładzie, ale nie są pogniecione. Leżą jeden na drugim aczkolwiek nie są ugniecione.

Powierzchnia kartki A4 to 630 cm2
Powierzchnia losu 5,7x3 cm to 17,1 cm3

To daje 36,8 losów na jednej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
✨️ Autor wpisu (OP): @Zielarz50 Nigdzie nie napisałem, że to Wrona powiedział, tylko, że ludzie z jego otoczenia. Wrona to zawsze był banan i cwaniak, który korzystał z tego, że ojciec miał głowę na karku i rozkręcił firmę. Zupełne przeciwności.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz