Wpis z mikrobloga

Minęły prawie 3 tygodnie od zakupu podrobionej suwmiarki Mitutoyo z "magazynu allegro" - sprzedawanej jako oryginał oraz w cenie zbliżonej do oryginału.

Oferta jak wisiała tak wisi mimo zgłoszenia tego bezpośrednio w allegro (wraz z dowodami) oraz opisania sprawy tutaj.

Pamiętajcie wykopki:

sprzedaż produktów podrobionych jest zabroniona. Jeśli któraś z ofert budzi Twoje wątpliwości — zgłoś ją

* I tak c---a z tym zrobimy XD

#allegro #januszebiznesu #gorzkiezale #afera #januszeallegro #mitutoyo #druk3d #majsterkowanie
Kryspin013 - Minęły prawie 3 tygodnie od zakupu podrobionej suwmiarki Mitutoyo z "mag...

źródło: Screenshot 2024-08-23 at 06-39-52 Ej @allegro_pl ale jako kupuję sobie suwmiarkę Mitutoyo oznaczoną jak... (@Kryspin013) Wykop.pl

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Hakunamatata57: @Grzesiek_astronaut2: @SKYFander: @Logytaze @inrzynier @PiersiowkaPelnaZiol Ogarnijcie to, nie zdjęli oferty podróbki ale odłączyli ją łączonych ofert oryginalnych suwmiarek. Efekt jest taki, że dalej wisi ale przynajmniej teraz widac opinie ludzi np z maja, że suwmiarka to p------a. Czyli wychodzi na to, że ten sprzedawca już dawno miał opinie, że sprzedaje podróby tylko allegro je ukryło za łączonymi ofertami XDDD

Jakie to są
Kryspin013 - @Hakunamatata57: @Grzesiek_astronaut2: @SKYFander: @Logytaze @inrzynier ...

źródło: Screenshot 2024-08-23 at 16-48-19 150MM MITUTOYO CYFROWY SUWMIARKA ELEKTRONICZNA (6975616841504) • Cena Opinie 14045057823 • Allegro.pl

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Kryspin013: ja im kiedyś napisałem że sporo na aukcjach wisi p----b słuchawek/perfum to mi napisali żebym im podsyłał to będą usuwać iks k---a de XD ja mam za nich pracę zatrudnić bo ich przerasta stworzenie działu zajmującego się tylko tym. Odpisałem że spoko niech mi płacą od zgłoszenia to im będę podsyłał i temat się urwał.

@PiersiowkaPelnaZiol: to i tak jest c--j, bo ja te oferty pozgłaszałem dla
  • Odpowiedz
allegro je ukryło za łączonymi ofertami

@Kryspin013: a od października allegro będzie wyświetlać TYLKO agregowane oferty, nie będzie opcji rozłączenia. algorytm podpowie podróbki chińskie jako pierwsze bo alibaba sypnie groszem i będziemy mieli dopiero chaos.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: bo to rak. tylko hajs, oni wiedzą dlatego od 1 września są marki chronione gdzie uwaga dostajesz karę od allegro za podróbki i ostrzeżenie:D do 3 chyba razy i usuwają konto gdzie możesz sobie założyć nowe. Wniosek? Będą mieli dodatkowy dochód xddddd bo to hajs dla nich nie dla producentów itp.
  • Odpowiedz
Oferta jak wisiała tak wisi

@Kryspin013: Ty tak na powaznie? Na allegro mozna kupic nielegalna bron praktycznie caly czas, n-------i, zestawy to pedzenia bimbru itd.... A ty myslisz ze suwimarka za kilka stow ich ruszy? HA HA HA HA HA HA
  • Odpowiedz
@Kryspin013: No jak zgłaszasz przez allegro w sporze, to możesz nawet zablokować sprzedaż - kiedyś gościu tak do mnie zadzwonił, bo zapomniałem o sporze, że proszę odpisać, bo nie może sprzedawać. To jest coś innego niż zrobienie zwrotu i napisanie e-mail po fakcie OMG.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kryspin013: Jak klikniesz na "o sprzedającym" to się robi klarowniej

@somewykopek: wiem, ogarnąłem wczoraj. Zwróć uwagę, że tych danych nie zobaczysz bezpośrednio w profilu sprzedającego xD

@Kryspin013: ale to że magazyn Allegro ma tutaj zerowe znaczenie, chodzi tylko o szybsza dostawę.

@conTEq oczywiście, że ma znaczenie. To była najbardziej proponowana przez allegro oferta. Na liście zakupów nawet nie jest napisane, z jakiego sklepu buł zakup
  • Odpowiedz
  • 1
@Kryspin013: dziękujemy za sygnał. Zajmujemy się tym tematem. Sprawa podlega weryfikacji przez dział prawny. Pozdrawiamy!

@allegro_pl: Fajnie, że się w końcu zajęliście, ale niesmak pozostał. Z mojego doświadczenia zajmujecie się sprawą tylko jak zostaje nagłośniona w mediach. Zgłosiłem również inne podróbki i dla waszej informacji również będę tutaj sprawę dokumentował.
  • Odpowiedz
@Dolan: insize.... kupilem mikrometr insize i yato. Oba w promocji. Uwaga - sa IDENTYCZNE. Rozne maja opakowanie, insize lepsze, ale sam mikrometr jest identyczny. Troche inny kolor i inne logo ale sa takie same. Tak samo zapakowane, tak samo dzialaja, waza tyle samo.
  • Odpowiedz
@Piootreek: a cenowo? znaczy spodziewałem się, że to jakiś brand ale że nie znam się na narzędziach, kupiłem bo było na promce i wygląda w porządku, działa w porządku to nie mam obiekcji
  • Odpowiedz