Minęły prawie 3 tygodnie od zakupu podrobionej suwmiarki Mitutoyo z "magazynu allegro" - sprzedawanej jako oryginał oraz w cenie zbliżonej do oryginału.
Oferta jak wisiała tak wisi mimo zgłoszenia tego bezpośrednio w allegro (wraz z dowodami) oraz opisania sprawy tutaj.
Pamiętajcie wykopki:
sprzedaż produktów podrobionych jest zabroniona. Jeśli któraś z ofert budzi Twoje wątpliwości — zgłoś ją
@Hakunamatata57: @Grzesiek_astronaut2: @SKYFander: @Logytaze @inrzynier @PiersiowkaPelnaZiol Ogarnijcie to, nie zdjęli oferty podróbki ale odłączyli ją łączonych ofert oryginalnych suwmiarek. Efekt jest taki, że dalej wisi ale przynajmniej teraz widac opinie ludzi np z maja, że suwmiarka to p------a. Czyli wychodzi na to, że ten sprzedawca już dawno miał opinie, że sprzedaje podróby tylko allegro je ukryło za łączonymi ofertami XDDD
@Kryspin013: ja im kiedyś napisałem że sporo na aukcjach wisi p----b słuchawek/perfum to mi napisali żebym im podsyłał to będą usuwać iks k---a de XD ja mam za nich pracę zatrudnić bo ich przerasta stworzenie działu zajmującego się tylko tym. Odpisałem że spoko niech mi płacą od zgłoszenia to im będę podsyłał i temat się urwał.
@Kryspin013: Oni mają w to w------e, już od dawna, zobacz sobie beatsy, airpodsy, lego, perfumy itp, jak sprzedawca ma XJONGGNXANI232 to od razu widac ze p-----y, nawet maja specjalna zakladke dzial wysylki chiny
@Kryspin013: a od października allegro będzie wyświetlać TYLKO agregowane oferty, nie będzie opcji rozłączenia. algorytm podpowie podróbki chińskie jako pierwsze bo alibaba sypnie groszem i będziemy mieli dopiero chaos.
@Kryspin013: bo to rak. tylko hajs, oni wiedzą dlatego od 1 września są marki chronione gdzie uwaga dostajesz karę od allegro za podróbki i ostrzeżenie:D do 3 chyba razy i usuwają konto gdzie możesz sobie założyć nowe. Wniosek? Będą mieli dodatkowy dochód xddddd bo to hajs dla nich nie dla producentów itp.
@Kryspin013: Ty tak na powaznie? Na allegro mozna kupic nielegalna bron praktycznie caly czas, n-------i, zestawy to pedzenia bimbru itd.... A ty myslisz ze suwimarka za kilka stow ich ruszy? HA HA HA HA HA HA
@Kryspin013: No jak zgłaszasz przez allegro w sporze, to możesz nawet zablokować sprzedaż - kiedyś gościu tak do mnie zadzwonił, bo zapomniałem o sporze, że proszę odpisać, bo nie może sprzedawać. To jest coś innego niż zrobienie zwrotu i napisanie e-mail po fakcie OMG.
@Kryspin013: Jak klikniesz na "o sprzedającym" to się robi klarowniej
@somewykopek: wiem, ogarnąłem wczoraj. Zwróć uwagę, że tych danych nie zobaczysz bezpośrednio w profilu sprzedającego xD
@Kryspin013: ale to że magazyn Allegro ma tutaj zerowe znaczenie, chodzi tylko o szybsza dostawę.
@conTEq oczywiście, że ma znaczenie. To była najbardziej proponowana przez allegro oferta. Na liście zakupów nawet nie jest napisane, z jakiego sklepu buł zakup
@Kryspin013: dziękujemy za sygnał. Zajmujemy się tym tematem. Sprawa podlega weryfikacji przez dział prawny. Pozdrawiamy!
@allegro_pl: Fajnie, że się w końcu zajęliście, ale niesmak pozostał. Z mojego doświadczenia zajmujecie się sprawą tylko jak zostaje nagłośniona w mediach. Zgłosiłem również inne podróbki i dla waszej informacji również będę tutaj sprawę dokumentował.
@Dolan: insize.... kupilem mikrometr insize i yato. Oba w promocji. Uwaga - sa IDENTYCZNE. Rozne maja opakowanie, insize lepsze, ale sam mikrometr jest identyczny. Troche inny kolor i inne logo ale sa takie same. Tak samo zapakowane, tak samo dzialaja, waza tyle samo.
@Piootreek: a cenowo? znaczy spodziewałem się, że to jakiś brand ale że nie znam się na narzędziach, kupiłem bo było na promce i wygląda w porządku, działa w porządku to nie mam obiekcji
#powodz O nie ktoś wszedł do r--------j żabki i wziął jedzenie które i tak by w------i do śmieci XD Szabrownictwo to jest okradanie domów okradanie korporacji to obowiązek jak by u mnie była powódż to pierwszy bym o--------ł lokalną biedronkę
Oferta jak wisiała tak wisi mimo zgłoszenia tego bezpośrednio w allegro (wraz z dowodami) oraz opisania sprawy tutaj.
Pamiętajcie wykopki:
* I tak c---a z tym zrobimy XD
#allegro #januszebiznesu #gorzkiezale #afera #januszeallegro #mitutoyo #druk3d #majsterkowanie
Jakie to są
@PiersiowkaPelnaZiol: to i tak jest c--j, bo ja te oferty pozgłaszałem dla
napisze ci na pw dlaczego nic sie nie zmieni :)
@Gluptaki: wszystkich trzech? hehe
@Kryspin013: a od października allegro będzie wyświetlać TYLKO agregowane oferty, nie będzie opcji rozłączenia. algorytm podpowie podróbki chińskie jako pierwsze bo alibaba sypnie groszem i będziemy mieli dopiero chaos.
@Kryspin013: Ty tak na powaznie? Na allegro mozna kupic nielegalna bron praktycznie caly czas, n-------i, zestawy to pedzenia bimbru itd.... A ty myslisz ze suwimarka za kilka stow ich ruszy? HA HA HA HA HA HA
@somewykopek: wiem, ogarnąłem wczoraj. Zwróć uwagę, że tych danych nie zobaczysz bezpośrednio w profilu sprzedającego xD
@conTEq oczywiście, że ma znaczenie. To była najbardziej proponowana przez allegro oferta. Na liście zakupów nawet nie jest napisane, z jakiego sklepu buł zakup
@allegro_pl: Fajnie, że się w końcu zajęliście, ale niesmak pozostał. Z mojego doświadczenia zajmujecie się sprawą tylko jak zostaje nagłośniona w mediach. Zgłosiłem również inne podróbki i dla waszej informacji również będę tutaj sprawę dokumentował.