Wpis z mikrobloga

Minęły prawie 3 tygodnie od zakupu podrobionej suwmiarki Mitutoyo z "magazynu allegro" - sprzedawanej jako oryginał oraz w cenie zbliżonej do oryginału.

Oferta jak wisiała tak wisi mimo zgłoszenia tego bezpośrednio w allegro (wraz z dowodami) oraz opisania sprawy tutaj.

Pamiętajcie wykopki:

sprzedaż produktów podrobionych jest zabroniona. Jeśli któraś z ofert budzi Twoje wątpliwości — zgłoś ją

* I tak c---a z tym zrobimy XD

#allegro #januszebiznesu #gorzkiezale #afera #januszeallegro #mitutoyo #druk3d #majsterkowanie
Kryspin013 - Minęły prawie 3 tygodnie od zakupu podrobionej suwmiarki Mitutoyo z "mag...

źródło: Screenshot 2024-08-23 at 06-39-52 Ej @allegro_pl ale jako kupuję sobie suwmiarkę Mitutoyo oznaczoną jak... (@Kryspin013) Wykop.pl

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Kryspin013: może mi ktoś wytłumaczyć sen suwmiarki za 450zł, w kontraście do takiej za 45zł która robi dokładnie to samo w ten sam sposób?

@r5678: Kontekst jest taki, że nie robi tego samego i nie w ten sam sposób.

Suwmiarkę za 45 zł raz, że musisz zerować przed każdym włączeniem, a dwa, że musisz zerować po każdym pojedynczym pomiarze żeby ci się kolejne pomiary nie rozjechały. Mi zależało
  • Odpowiedz
@r5678: w tych za 45 zł powtarzalność tego pomiaru jest żadna i za kazdym jednym pomiarem tego samego detalu będziesz miał inny odczyt co w przypadku precyzyjnych elementów jest istotne. Poza tym takie badziewiaki szybko łapią luzy i problem się szybko pogłębia.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 ta suwmiarka to c--j.
Wystarczy wejść w dział perfum i tam jest masa fejków, które leżą tam od początku tego portalu.
Dopóki nie dostaną kary w skali obrotu rocznego, to będą na to pozwalać, bo mają z tego prowizje.

Dodam, że w tym kraju trzeba na wszystkim się znać, a Allegro to idealny przykład, bo łatwo się na fejka naciąć można XD
  • Odpowiedz
  • 1
@r5678: w tych za 45 zł powtarzalność tego pomiaru jest żadna i za kazdym jednym pomiarem tego samego detalu będziesz miał inny odczyt co w przypadku precyzyjnych elementów jest istotne. Poza tym takie badziewiaki szybko łapią luzy i problem się szybko pogłębia.

@Rymbaba: akurat g---o prawda. Tanie suwmiarki też są dosyć precyzyjne. Dokładnie opisałem wyżej, ale w skrócie różnica pomiędzy tanimi a drogimi to:
1) technologia - jak
  • Odpowiedz
w tych za 45 zł powtarzalność tego pomiaru jest żadna i za kazdym jednym pomiarem tego samego detalu będziesz miał inny odczyt co w przypadku precyzyjnych elementów jest istotne. Poza tym takie badziewiaki szybko łapią luzy i problem się szybko pogłębia.

@Kryspin013 @Rymbaba: ok, a więc już wszystko jasne. bo mam tak samo z miernikiem głębkości bieżnika elektronicznym. Za każdym pomiarem w tym samym miejscu pokazuje zupełnie co innego
  • Odpowiedz
Przy okazji w polecanych allegro na pierwszym miejscu znalazł się polski sklep z 7 letnim kontem na allegro. Też wystawia podróbę jako oryginał:

@Kryspin013: a to Janusz perfidny. Ja to kupuję od kont Allegro tylko dużych sklepów które mają fizyczne lokalizacje - Sferis, EURO RTV, Morele (z takich narzędzi to nie wiem jakie) itd.. wolę te 20-50 zł dopłacić i mieć spokój że przyjdzie to co chciałem zamówić.
  • Odpowiedz
  • 1
@Kryspin013: a to Janusz perfidny. Ja to kupuję od kont Allegro tylko dużych sklepów które mają fizyczne lokalizacje - Sferis, EURO RTV, Morele (z takich narzędzi to nie wiem jakie) itd.. wolę te 20-50 zł dopłacić i mieć spokój że przyjdzie to co chciałem zamówić.

@hub_bub: Przecież to ci nie daje gwarancji. Zresztą pieprzyć. Ja chciałem dopłacić tylko jak ktoś opisał wyżej w tym kraju musisz się k---a
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Niestety, ale odkąd wpuścili tam chińczyków, którzy robią im obrót :), to tak jest. W Allegro licza się słupki. Większość osób w PL szuka po cenie, dlatego wejście podróbek z niskimi cenami zapewne ogromnie zwiększyło sprzedaż Allegro. Janusz szuka czegoś, na allegro ma 1/3 taniej to bierze tam. Kij, ze to podróbka.
Do tego Smart, który potęguje handel drobnicą z chin, gdzie już nie ma różnicy czy to oryginał
  • Odpowiedz
  • 1
@Kryspin013: Czekaj założyłeś spór przez allegro, czy płakałeś tylko tutaj? Wtedy wchodzi pracownik i powinno być inaczej.

@Filipiak20: jakbyś czytał to zgłosiłem produkt na allegro i "spłakałem się tutaj", allegro mi nawet oficjalnie odpisało a ja ich ubiegłem z opisem co zrobią w tej sprawie.

Niestety jak nie będziesz wyciagać takich spraw na wierzch to dalej będą sobie wesoło chulać podróbki na allegro a a pracownicy w oficjalnych komunikatach dalej będą ci odpisywać, że mają (nic nie robiący) formularz zgłoszeń i sprzedaż podróbek u nich
  • Odpowiedz
  • 0
@Kryspin013: dziękujemy za sygnał. Zajmiemy się tym niezwłocznie.

@allegro_pl: To fajnie, ale póki co zachowaliście się dokładnie tak jak to opisałem w mojej odpowiedzi do was we wpisie ponad dwa tygodnie temu. Reagujecie jedynie jak się nagłośni sprawę. W innym przypadku to zgłoszenia przez formularz olewacie prawie za każdym razem.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: ja im kiedyś napisałem że sporo na aukcjach wisi p----b słuchawek/perfum to mi napisali żebym im podsyłał to będą usuwać iks k---a de XD ja mam za nich pracę zatrudnić bo ich przerasta stworzenie działu zajmującego się tylko tym. Odpisałem że spoko niech mi płacą od zgłoszenia to im będę podsyłał i temat się urwał.

Zresztą każdy kto siedzi w temacie dobrze wie dlaczego wyskakuje ankieta o sprzedawcach z
  • Odpowiedz