Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Niedługo kończy mi się okres próbny i prawdopodobnie firma będzie chciała mnie zatrzymać. Pracuje się świetnie, robię co lubię, ale... prawie zupełnie co innego niż na rozmowie o pracę.
Podchwycili to, że sobie radzę z robieniem filmów, grafik, że ten od kąkutera zrobi na "już" no i teraz w zasadzie tylko to robie, bo przynosi to firmie długofalowe zyski.
Ja to lubię robić, ale czuję się prawie codziennie jak frajer zarabiający nieco powyżej najniższej krajowej przy wykonywaniu pracy tego typu, do której zatrudniali ludzi z zewnątrz.

No i jest taka sprawa: nie chce, żeby mi nie przedłużyli, więc nie chce się za mocno wychylać, ale z drugiej moja wypłata naprawdę mi nie wystarcza szczególnie że taką robotę xD.
Łatwo się mówi walcz o swoje, ale wizja chodzenia na wiele rozmow i bycia bezrobotnym nie wiem ile czasu mnie też nie zachęca, bo muszę opłacać mieszkanie .

Jak do tego tematu podejść?

#praca #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przekonać? Iść na rozmowę do góry i powiedzieć że umawialiście się na X, na rozmowie było X a w rzeczywistości z czasem zacząłeś robić rzeczy XYZ do których nie potrzebują nowych ludzi bo sobie z tym sam radzisz, masz więcej umiejętności od innych, nie muszą obecnie zatrudniać kolejnych dwoch ludzi od tych rzeczy i są do przodu, więc uważasz że należy Ci się znaczna podwyżka a firma i tak
  • Odpowiedz