Aktywne Wpisy

JanDzbanPL +60
Scifun założył patronite w celu szybszej produkcji materiałów i od tego czasu nic nie opublikował. W ciągu roku opublikował tylko jeden film o Titanie podzielony sprytnie na 3 filmiki - jeszcze przed założeniem patronite. 50k miesięcznie, 320k łącznie za nic. W ogóle mnie to nie dziwi że Polacy kupują pizzę z serem po 60zl ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polskiyoutube #scifun
źródło: 1000019588
Pobierz
Wrrronika +14
Czy jeśli mój paczkobiorca nie chce odebrać paczki mimo, że jest już w paczkomacie od kilku godzin to zmaczy, że umarł?
#wykopaka
#wykopaka

Jak mogę wypłacić USD z XTB bez żadnych dodatkowych opłat ? Mam rachunek USD w Aliorze, czy jak tam zlecę wypłatę np 500$ to tyle dostanę na konto ? Czy trzeba założyć rachunek USD w Pekao i wtedy jest wypłata bez żadnych opłat ?
#gielda #xtb
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
https://wykop.pl/wpis/77783651/wpis
Był już dzisiaj wpis o Mirku, który stracił około 40$ przy wypłacie. Chyba najbezpieczniej przerzucić tą kasę na rachunek PLN i wypłacić bez stresu o Swift.
Z grubsza support XTB odpisał, że oni nie biorą żadnych prowizji, a wszystkie opłaty to banki po pobierają. Nawet jak nie masz żadnych prowizji za przychodzący Swift u siebie w banku to i tak podliczy Cię bank pośredniczący i to pewnie niemało. Przewalutowanie
Co ciekawe kilka wpisów Mirków było, że wpłacali bez opłat, ale już o wypłacaniu nikt nie wspomina, czyżby grali jak wskazuje belka tagu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poprawcie mnie jeżeli coś mówię źle.
Zresztą support i tak ma w czterech literach i odpowiada, że oni nie pobierają prowizji, a dalej radź se sam.
Z tego powodu na miejscu innych wolałbym nie ryzykować i przewalutować to na PLN co przy 500$ jakiś zawrotnych kosztów nie zrobi.
Teraz miałem czas się przyjrzeć bliżej.
W wypłatach XRB z USA jak zleca się przelew "weryfikujący" są podane dane polskiego PEKAO więc wypłata może być rzeczywiście bez opłat do tego banku.