Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +328
Demografia w kraju leży. Powodem jest mniejsza presja na posiadanie dzieci, większy nacisk na samorealizację.
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
źródło: G9K5aplW8AAnYok
Pobierz
Apocaliptorr +133
S@mobojstwo człowieka to dla mnie największy dowód na nieistnienie chrześcijańskiego boga albo jego obojętność. Powiecie, że człowiek ma wolną wolę, tak? Jak jeszcze chodziłem do szkoły, był ze mną w klasie dzieciak, który się z@bił. 12 lat, gnębili go w szkole. Szkolne cwaniaczki namówili 3/4 uczniów przeciwko niemu i zmawiali się, żeby go bić po szkole. Jego rodzice w niczym go nie wspierali. I jak mi odpowiecie na to co się wtedy

Senior klepacz excela i sapa, dział finansów, 7k na łapę miesięcznie. Hybryda 1 dzień w tygodniu z biura, Вроцлав. Dużo czy mało? Głupieję już od tych spotkań o niczym i robienia raportów do raportów, ale obawiam się że ciężko będzie mi znaleźć coś na tyle lepiej płatnego, by warto było zmienić. W obecnym #korpo wiem co i jak, nie przemęczam się więc przez 3/4 roku, ale już nie widzę możliwości na rozwój tutaj. Nie liczę możliwego awansu na TLa, bo to dla mnie syf a nie rozwój. Problem jest taki, że moja działka jest trochę niszowa na tle innych korpo i niełatwo o wolne podobne stanowisko, a na dodatek z powodów osobistych wyprowadziłem się na wygwizdowo 50 km od siedziby firmy i nie będę przecież codziennie zasuwał do wojewódzkiego, bo minimum 3 dni z biura to chyba już standard. Co byście zrobili na moim miejscu? Nieironicznie gdybym nie miał dwóch lewych rąk to zostałbym jakimś monterem fotowoltaiki czy jakimś ogrodnikiem, bo z tego co widzę w takich fuchach jest lepsza kasa niż u mnie, a na dodatek widzi się wtedy owoce swojej pracy a nie jedynie kolorki w excelu. Jak żyć, panie premierze?
#korposwiat #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Dima, coś Ci się przełączyło
─────────────────────
Pytanie czemu chcesz się rozwijać? Jesli masz luz i 7k to bym sobie wegetował dalej. Po co się przemęczać nawet jak zapłacą więcej?
─────────────────────
@Trelik tak wyszło, że mam od zeszłego roku dodatkowe zlecenie od spółki córki mojego korpo, ale częstotliwość to jedynie 15 h raz na kwartał. Ale to i tak nie to, zresztą nie wiem czy jest sens siedzieć jeszcze więcej w robocie (nie mogę tego robić w czasie normalnej pracy, dziunie z HR
@mirko_anonim nie chcę mówić o stanowisku, bo jest dość niszowe a mam w pracy mirkujących i obawiam się zdemaskowania ( ͡