Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim a nie lepiej w ramach "korpo" szukać czegoś co ma perspektywy? Praca w korporacji to nie tylko klepanina w SSC albo BPO, a jak już jesteś wewnątrz masz dużo łatwiej żeby wkręcić się w ramach firmy w coś co Cię interesuje/ma relatywnie niski potencjał na automatyzację.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Dawaj do IT. Jedyna normalna branża w PL i do tego elitarna jeśli chodzi o zarobki i jakość pracy. Poza tym masz prace zdalną, możesz pracować z kazdego miejsca i jest to zawód uniwersalny, wszędzie na świecie znajdziesz prace

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pracowałam i pracuję. Zarówno w BPO, jak i w SSC, jak i w jednostce komercyjnej. I może mam słaba wyobraźnię, ale nie widzę na obecną chwilę szczególnego potencjału do zastąpienia chociażby brand managerów czy sales leadów przez "AI".
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Szczerze to ja już czuję się zmęczony korpo mindsetem, poziom normizmu w--------a ponad skalę. Ludzie robią bardzo schematyczną robotę ale udają jakie to turbo istotne. Jakby zabrakło waszych stanowisk świat by nie zauważył.

Mogłem trafić w złe otoczenie ale ja mam generalnie pecha do ludzi, trudno też w korpo szukać ludzi z polotem. Generalnie fajnie byłoby używać mózgu w robocie.

• Odpowiedz
Anonim (nie OP): Dawaj do IT. Jedyna normalna branża w PL i do tego elitarna jeśli chodzi o zarobki i jakość pracy. Poza tym masz prace zdalną, możesz pracować z kazdego miejsca i jest to zawód uniwersalny, wszędzie na świecie znajdziesz prace

@mirko_anonim: nie polecam, nie idź do IT, gnije tutaj ponad 3 rok za 4,5 netto
  • Odpowiedz