Wpis z mikrobloga

Chcę sobie kupić manetkę shimano Deore. Z tego co widzę są wersje i-spec EV albo z obejmą. Chciałbym kupić wersję i-spec EV bo w przyszłości zamierzam kupić też hamulce shimano (teraz mam SRAMa) i fajnie byłoby mieć większy porządek. Tyle tylko, że to w przyszłości, a nie wiem jakie są możliwości zamontowania i-spec EV bez klamek Shimano. Myślałem, że będą jakieś obejmy dla tego typu manetek, ale nic nie mogę znaleźć (oprócz jakiegoś wynalazku droższego od całej manetki).
Byłbym wdzięczny za jakieś porady w tym temacie. Może jakieś proste druciarstwo z Castoramą?
#rower #mtb
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chciałbym kupić wersję i-spec EV bo w przyszłości zamierzam kupić też hamulce shimano

@zobq: Nie masz żadnej gwarancji że w tej przyszłości Shimano nie zrobi nowego niekompatybilnego z niczym innym systemu, tych Ispeców były już ze 4 wersje.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@4x80: dzięki, ale właśnie jedyne co by w miarę działało, jest w cenie manetki. link

@dran2: hamulce zamierzam wymieniać przed nowym sezonem, więc myślę, że spokojnie do tego czasu klamki hamulców i-spec ev będą dostępne.
  • Odpowiedz
dzięki, ale właśnie jedyne co by w miarę działało, jest w cenie manetki

@zobq: Więc powinieneś mieć tego świadomość bo taniej nie będzie.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@zobq: Więc powinieneś mieć tego świadomość bo taniej nie będzie.

@4x80: sorry kolego, ale walnąłeś tekst jakbym Cię uraził tym, że grzecznie powiedziałem, że Twój link niewiele pomógł xD.

@melba: druk 3d to ciekawa sprawa i całkiem nowa dla mnie - pytanie czy FDM będzie wystarczająco trwały do takiego zastosowania?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@4x80: i bardzo dziękuję za podzielenie się swoją opinią. Szkoda, że od razu nie opisałeś, że masz pewne doświadczenie w tym temacie, bo uniknęlibyśmy nieporozumień.
  • Odpowiedz
Innym rozwiązaniem jest obejma od SRAM-a (nie pamiętam który model), miałem takie rozwiązanie u siebie: manetka XT i-spec EV do tego klamka hamulcowa mt200. Działało to idealnie.
  • Odpowiedz