@Grzesiok: W każdym narodzie znajdą się jacyś kolaboranci. Ale dobrze że ujawniają się teraz a nie jak będzie za późno. Mam nadzieję że polskie służby wiedzą co robią.
@yanush: o kolaborantach już kiedyś pisałem. Jednostki nieporadne społecznie. Niespełnieni politycy. Samotne przegrywy. Ogólnie zbieranina osób które w okupancie widzą światełko które da im władzę/pieniadze/kobiety. Taka jednostka był dekady temu Igo Sym oceniany jako mierny aktor
@Grzesiok: Czasami są to ludzie zwyczajnie głupi i tak podejrzewam jest w wypadku naszych wykopkowych Ivanków.
Dla przykładu znałem kiedyś gościa który zawsze powtarzał, że Rosja nie robi nic złego, że to wina Ukrainy i że Pan Putin to ich tylko wyzwala. Generalnie łykał propagandę po same kule i nawet nie popijał. A typ sam wkręcił się w takie myślenie, bo robił na bramce w jakimś klubie i wiele razy
@Grzesiok rozmawiasz z odklejeńcami i osobami których charakterystykę wymieniłeś wyżej, odrzutkami społecznymi nieporadnymi życiowo, wykop ma ich więcej niż średnia społeczna.
Taka jednostka był dekady temu Igo Sym oceniany jako mierny aktor
@Grzesiok: ale to kraj zabijał tych Polaków? xD Czy może w tym kraju byli np Białorusini, Ukraińcy, Ruskie którzy tych Polaków mordowali?
Dla przykładu znałem kiedyś gościa który zawsze powtarzał, że Rosja nie robi nic złego, że to wina Ukrainy i że Pan Putin to ich tylko wyzwala. Generalnie łykał propagandę po same kule i nawet nie popijał. A typ sam wkręcił się w takie myślenie, bo robił na bramce w jakimś klubie i wiele razy
@Programista500plus a jak myślisz?
Potrzebny jest im element niespodzianki. Pewnego dnia obudzisz się a tu, NIESPODZIANKA!!!
@Grzesiok: Ale Mati! Konfa mówi, że to Ukraińcy a nie Rosjanie są naszym wrogiem...
@Grzesiok: Daj linka z informacją, że władze i media Rosji zapowiadają.