Wpis z mikrobloga

Z ciekawości, skąd się rekrutowałeś? Bo do mnie napisał headhunter z USA, przegadałem z nim wstępny etap Hrowy, potem zrobiłem zadania programistyczne na jakieś platformie i od tego czasu czekam już prawie pół roku na umówienie jakiegoś panelu 5 spotkań po sobie trwających prawie 3h XD. Od tego czasu zaproponowali jeden termin w który nie mogłem i od czerwca szukają kolejnego.
  • Odpowiedz
  • 0
@service-rivia Napisał gostek z US na Linkedinie, zrobiłem zadania i napisałem że gotowe bo ten gość o to prosił. Na co on nie raczył już odpisać ale odezwała się babka z UK żeby umówić się na spotkanie. Długo trwało bo umówienie się z nią nie było proste XD ale w końcu się udało i okazało się że całe spotkanie po to żeby się dowiedzieć że przeszedłem zadania i czy moge miec
  • Odpowiedz
@krunky: No to jesteś na tym samym etapie co ja przy czym ja czekam na wyznaczenie spotkań z polskim oddziałem już jakoś od kwietnia XDDD. Także powodzenia ale ja nie wierzę, że cokolwiek w tym temacie się wydarzy. Btw, gość z US miał na imię Quran? Bo miałem z nim dwa calle, gdzie ani razu nie włączył kamery i miałem wrażenie, że gadam z botem.
  • Odpowiedz
  • 3
@service-rivia Gość nazywał się chyba Maurice ale tak samo nie raczył włączyć kamerki. Babka z UK już dzwoniła już na komórkę. Zobaczymy, pisze wlasnie do babki czy moze raczy udzielić mi jakiegoś info XD.

@Djelon przeżyłem ostatni rok w dynamicznym startupie i potrzebuje korpo na odtrutke XD.
  • Odpowiedz
@service-rivia: @krunky przeczytajcie sobie opinie na Goworku, wszyscy tam piszą że proces rekrutacyjny to tragedia. Chciałem tam zaaplikować ale po tym stwierdziłem że to nie ma sensu, bo skoro rekrutacja tak wygląda to dobrze to nie wróży
  • Odpowiedz
@krunky: Ja niestety jestem głąbem i nie dałem rady uzyskać odpowiedniej ilości punktów z tych zadań na CodeSignal. Zmarnowałem wystarczająco dużo życia na katowaniu leedcoda i mam dość. Mają się one nijak do tego czym się zajmuję od 6 lat w robocie.
  • Odpowiedz
  • 2
@service-rivia mój piątkowy mail został zupełnie zignorowany, aż do późnego wtorku kiedy odezwała się jeszcze nowa osoba, tym razem wg Linkedina z Warszawy, z zaproszeniem na środę. wiec jestem po rozmowie i czekam, coś się jednak dzieje, aczkolwiek b----l w rekrutacji jest niesamowity, ciekawe czy feedback po rozmowie będzie od jeszcze kogoś innego.
  • Odpowiedz