Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 34 lata, 110k oszczędności. Nigdy nie byłem na wakacjach za granicą, najmuje jeden pokój, nie mam samochodu. Zarabiam 8k brutto i nie stać mnie na mieszkanie. Ja serio nie wiem co ja mam zrobić ze swoim życiem. Nie chce już dłużej żyć na najmie. W ogóle nie chce mi się przez to żyć.
#nieruchmosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kup sobie działkę na wsi i postaw na niej domek letniskowy całoroczny. Sporo osób już tak zrobiło. Masz domek, podwórko i nie zrujnuje Cię to dożywotnio. Taki domek implikuje potrzebę posiadania auta.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pieniądze zarabia się nie tylko po to żeby je odkładać, ale też (a może przede wszystkim) zapewnić sobie pewien komfort życia i jakieś przyjemności.
Jeśli zależy Ci na własnej nieruchomości to na mieszkanie za 350-400k spokojnie Cię stać (80k na wkład, rata poniżej 2.5k miesięcznie). W większości lokalizacji w PL jest to kwota pozwalająca na zakup komfortowego mieszkania dla singla i lekki remont pod siebie.
25k zostawiasz jako poduszkę, za
  • Odpowiedz
@volodia: 40km od Warszawy znalazłem po 30 z metra.
Ile koło Wrocławia - nie mam pojęcia. Siuś albo Wojtuś. Ja bym wolał na zadupiu z ogródkiem niż w centrum w pokoju 3x3. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz