Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +579
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
runnerrunner +2
Dotychczas używałem Yanosika wiadomo, z wzg na ostrzeżenia o suszarkach i fotoradarach. Mam jednak wrażenie, że mapy google są dokładniejsze i jakoś ogólnie lepiej ogarniają sytuację na drogach.
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
źródło: temp_file3046532179996608092
Pobierz

przebranżow się z karachanersa na programistę
Taguj przegryw
Ludzie piszą wypad z tagu
Brak profitu
W IT jak robisz w Sprintach jako programista to masz „neverending pressure for delivery”. Są już artykuły i filmiki na ten temat, między innymi jest to poruszane jako jeden z czynników wypalenia wśród programistów.
Spróbuj czegoś w IT za mniejszy hajs i gdzie nie ma na Tobie bezpośredniej presji, np. Scrum Master lub PO, tylko zawsze możesz zepchnąć winę dalej. U mnie w korpo np. PO obwinia zespół zawsze
A rodzinka w sekcie leśnej jest? Jak nie to zapomnij. Bez pleców nie wejdziesz.
Wszystko będzie co wymieniłeś finansowo dużo niżej niż IT.
-
@xGrahir: A mam, jakbym nie miał to bym tego nie rozważał
@cysiekw: Tu nawet nie o plecy chodzi a o czas jaki bym musiał odbębnić na studia i praktyki. 5 lat z życia to ja nie mam. Celuje w coś 1-2 lat na przebranżowienie.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Ale mi 5k netto styknie w zupełności. Jestem już ustatkowany, pogoń za hajsem mnie nie interesuje. Chcę po prostu resztę życia przeżyć w spokoju robiąc coś fajnego.
Minimalna mnie nie interesuje bo:
a) zawody za minimalną to jeszcze większy #!$%@? niż w
@Sam_Altman: Specjalista ds. stulejki.
@JackVifon: Ja aż tyle nie zarabiam. Co najwyżej 3-4x niż przeciętna. Ale jak mówię styknie mi coś w okolicy średniej, może być lekko poniżej nawet i spokojna głowa.
Minimalna to niestety wegetacja a z dwojga złego to już wolę #!$%@? w IT. Dlaczego nie ma nic pomiędzy?
Nawet w tym IT bym coś przytulił za taki hajs ale żeby
No ale co mam ci doradzić, nie ma nic innego... IT to jedyna opcja na normalne życie bo reszta to z-------l mniejszy lub większy i traktowanie człowieka jak bydło.
Z
Ogólnie zawody gdzie jest kasa to albo duże ryzyko albo trzeba długo się kształcić