Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim
1. Miałam stale poczucie, że sobie adhd wmawiam i jestem po prostu leniwa i niezorganizowana. Do tej pory, mimo oficjalnej diagnozy, czasami mam takie myśli.

2. Generalnie przy adhd tak jest, że raz jest się „on fire”, a potem jest zjazd i on może się objawiać zbieżnie do epizodu depresyjnego. Miałam i niestety nadal potrafię tak mieć pomimo leków, ale z lekami i różnymi wypracowanymi metodami jest to lżejsze i łatwiej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Czyli wiesz lepiej od lekarzy, psychologów diagnostów i psychoterapeutów rozumiem? Zdajesz sobie sprawę, że diagnoza ADHD to zazwyczaj nie jest jedna wizyta u psychiatry tylko duży proces, który angażuje kilka osób i różne kwestionariusze oraz długie wywiady. Sądzisz, że specjaliści nie są w stanie przeprowadzić diagnozy różnicowej u osoby z ADHD vs osoby z niezaspokojonymi potrzebami?
  • Odpowiedz
3. Czy radziliście sobie jakoś z adhd?

@mirko_anonim: podobno mam ADHD (typu z przewagą zaburzeń uwagi), tak przynajmniej twierdzi osoba którą znam ze zdiagnozowanym ADHD która widzi u mnie identyczne objawy:
- problemy z pamięcią krótkotrwałą
- brak skupienia uwagi na jednym zadaniu (robię po 8 rzeczy naraz zapominając o dokończeniu pierwszych)
- jak coś opowiadam potrafię skakać z wątku
  • Odpowiedz