Wpis z mikrobloga

Czy praca, którą wykonujesz i warunki Ci odpowiadają?
Jeśli tak, to po co zmieniać? Można na takiej zmianie nieźle się przejechać.
Zarabiasz dobrze, jak na polskie warunki, czy naprawdę potrzebujesz więcej pieniędzy?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie chcesz ryzykować, nic konkretnego nie potrafisz, języków nie znasz, programować nie chcesz. Nie wiem w sumie czego oczekujesz, ze ktoś ci powie "stary zapisz się na ten kurs i po trzech miesiącach gwarantowana pensja 10k"? No tak nie będzie. W pracy umysłowej mógłbyś zarobić więcej w większym mieście, no ale to wymaga lat nauki/talentu/samozaparcia/konkretnego wykształcenia, z tego twojego opisu nie wygląda na to, że byłbyś gotowy włożyć dużo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xyz_xyz Wyjazdy (póki co) nie wchodzą w grę. Tak, jestem wybredny, ale zbudowałem tu dom odkładając sobie od ust, więc teraz Dom też jest moim małym przekleństwem.
Spawacz? Całkiem spoko pomysł, tylko ciekawe jak wygląda kwestia wynagrodzenia dla osób bez doświadczenia...

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): A nie myślałeś po prostu o tym żeby nie gonić za pieniędzmi? To raz
Dwa, skup się na swoimi otoczeniu - jakie skille możesz wymaxować na swoim stanowisku, jaka szansa awansu, zmiana stanowiska wewnątrz firmy, ew. to samo stanowisko ale w innej firmie za więcej. A żonka co robi? bo wygląda na to że tylko ty się martwisz o hajs i chcesz wypruwać żyły

• Odpowiedz
Nie ma co się oglądać na rodziców, bo wiesz jak to jest, na każdego Mirka co narzeka, że starzy go niczego nie nauczyli znajdziesz jakiegoś co narzeka, że go wysyłali na pożyteczne zajęcia dodatkowe i nie wspierali jego abstrakcyjnych pasji, a potem takich co ich rodzice wspierali w pasjach i narzekają teraz, że nie wysyłali ich na pożyteczne zajęcia dodatkowe. Ostatecznie każdy rodzic mógł zrobić coś lepiej, czego się pewnie dowiesz kiedyś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

bo jednak przeskoczenie w wieku 30+ ze spawacza na hydraulika to nie jest takie hop siop.

@pianinka: w sensie wymaga to 10 lat studiow? Ilosc ludzi po 40 na medycynie wynosi
  • Odpowiedz