Aktywne Wpisy
finchharold +254
#psiarze #lidl
Ostatnio zauważyłem ze psiarze wchodzą z psami już do sklepów typu Żabka czy do piekarni. Nawet zdarza się w kawiarniach i restauracji. Ostatnio zwróciłem jednemu gościowi uwagę jak pies zaczął szczekać żeby wyszedł z tym psem to się burzył. Natomiast póki co w Lidlach czy biedronce jeszcze nie spotkałem psa, myślicie ze to kwestia czasu?
Ostatnio zauważyłem ze psiarze wchodzą z psami już do sklepów typu Żabka czy do piekarni. Nawet zdarza się w kawiarniach i restauracji. Ostatnio zwróciłem jednemu gościowi uwagę jak pies zaczął szczekać żeby wyszedł z tym psem to się burzył. Natomiast póki co w Lidlach czy biedronce jeszcze nie spotkałem psa, myślicie ze to kwestia czasu?

Salido +920
Minął 0. (z 66) dzień wakacji.
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:
To już 7. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2024:

źródło: 1-452590_g
Pobierz
źródło: IMG_6672
Pobierz@Elijahu: Handlarzom. Eksplozja wykorzystania plastiku rozpoczęła się od sklepów samoobsługowych.
@Gluptaki: jakby u nas służby komunalne przestały pracować na miesiąc, też byśmy zobaczyli kupę plastiku na ulicach, a po roku byłby taki sam syf jak na Haiti, tylko zamiar woreczków wszędzie leżałby plastikowe butelki po wodzie mineralnej i opakowania po jogurtach.
Są kraje, gdzie te służby nigdy nie działały, a ilość plastiku która jest narzucana
Gdyby chcieli coś realnie zrobić to by zakazali plastikowych opakowań do wszelkiej żywności.
@Gluptaki: Myślisz, że na Haiti ludzie wyrzucają porwane spodnie albo zepsute pralki? Tam też się drutuje i naprawia do oporu
@Gluptaki: To przede wszystkim jest kwestia mentalności jak sobie popatrzysz co się dzieje w krajach Azjatyckich to szybko pojmiesz, że jednak w Polsce ludzie niezależnie od ustroju tutaj panującego pewne normy mieli. Nigdy nikt nie
Co Ty w ogóle porównujesz, gdzie Polska nigdy nie była dotknięta takim poziomem klęski humanitarnej (chyba że chwilę po wojnie) i miała względnie wydolne państwo, pomijając już inne czasy i inne opakowania i to, że pomoc humanitarna dostarczana jest w plastikowych opakowaniach. A i tak lasy były z------e śmieciami, rzeki, ludzie do dziś je palą żeby inni się inhalowali rakiem.
Co ci ludzie
@Gluptaki: no ale porównujesz 2 różne okresy historyczne xD
Przecież to wynika tylko i wyłącznie z tego, że produkcja z plastiku jest teraz tańsza niż kiedyś. W latach 80 produkcja wtryskowa wyprzedziła ilościowo produkcję stalową