Aktywne Wpisy
mirko_anonim +11
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
D-------m? Mam narzeczoną. Dopiero zaczynamy planować ślub. Dużo się czyta teraz o intercyzie, o jej korzystnym wpływie na wszystko. Sam dużo o tym myślałem i doszedłem do wniosku, że warto. Powiedziałem o tym różowej przedstawiając to jako formę zabezpieczenia dla mnie i dla niej. Popatrzyła na mnie dziwnie i powiedziała, że od teraz muszę jeszcze pilnować innego zabezpieczenia. Zapytałem co ma na myśli. Jej odpowiedź mnie zszokowała... Powiedziała, że w takim wypadku ona nie zamierza mieć dzieci (w planie była dwójka) bo gdyby coś mi się odwidziało to ona poświęci swoje najlepsze lata, doświadczenie zawodowe, zdrowie, wygląd itp
Co o tym myśleć?
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
D-------m? Mam narzeczoną. Dopiero zaczynamy planować ślub. Dużo się czyta teraz o intercyzie, o jej korzystnym wpływie na wszystko. Sam dużo o tym myślałem i doszedłem do wniosku, że warto. Powiedziałem o tym różowej przedstawiając to jako formę zabezpieczenia dla mnie i dla niej. Popatrzyła na mnie dziwnie i powiedziała, że od teraz muszę jeszcze pilnować innego zabezpieczenia. Zapytałem co ma na myśli. Jej odpowiedź mnie zszokowała... Powiedziała, że w takim wypadku ona nie zamierza mieć dzieci (w planie była dwójka) bo gdyby coś mi się odwidziało to ona poświęci swoje najlepsze lata, doświadczenie zawodowe, zdrowie, wygląd itp
Co o tym myśleć?
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
mirko_anonim +26
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pokłóciłem się ze swoją koleżanką z pracy bo dowiedziała się że spotykam się z 19 latką a sam mam 35. Prawie się zagotowała aż zrobiła mi analizę psychologiczną mojej osoby, że jestem niedojrzały, głupi, zakompleksiony, łącznie z tym że pewnie mam małego penisa i przez to poszukałem sobie młodej siksy żeby nie miała porównania z innymi. Jak jej przytakiwałem to się jej styki poprzepalały.
No trochę ma rację ale c--j z tym. Fakt że nie chcę być porównywany z 10 innymi exami ale co w tym dziwnego. Kindybała nie mam małego ale co któryś tam z kolei chłop pewnie ma większego więc jak się jakaś spotka z dziesięcioma to siłą statystyki pewnie trafi i na takiego co ma 20cm.
Łatwiej zaimponować młodszej? No ok, ale co z tego? To jakiś konkurs że ma być jak najciężej bo inaczej się nie liczy?
Pokłóciłem się ze swoją koleżanką z pracy bo dowiedziała się że spotykam się z 19 latką a sam mam 35. Prawie się zagotowała aż zrobiła mi analizę psychologiczną mojej osoby, że jestem niedojrzały, głupi, zakompleksiony, łącznie z tym że pewnie mam małego penisa i przez to poszukałem sobie młodej siksy żeby nie miała porównania z innymi. Jak jej przytakiwałem to się jej styki poprzepalały.
No trochę ma rację ale c--j z tym. Fakt że nie chcę być porównywany z 10 innymi exami ale co w tym dziwnego. Kindybała nie mam małego ale co któryś tam z kolei chłop pewnie ma większego więc jak się jakaś spotka z dziesięcioma to siłą statystyki pewnie trafi i na takiego co ma 20cm.
Łatwiej zaimponować młodszej? No ok, ale co z tego? To jakiś konkurs że ma być jak najciężej bo inaczej się nie liczy?
Nie jest to popularny produkt, więc chciałbym się dowiedzieć jak powinna prawidłowo smakować i wyglądać prawdziwa, niezepsuta pierzga.
Miałem poprzednio słoik 500g. Pierzga rozpuszczała się w wodzie w miarę ok - zostawały jednak pojedyncze ciemne kawałki o konsystencji twardych krówek. Smak słodko-miodowy, równomierny. Żadnych rewelacji żołądkowych, pierzgę trzymałem w szafce w kuchni.
Teraz mam kolejny słoik od innego pszczelarza i pierzga rozpuszcza się lepiej, bo praktycznie cała. Smak jest podobny, ale bardziej w stronę kwaskowego niż słodkiego. Dodatkowo gdy piję, czuję taką mączną konsystencję, czego nie zaobserwowałem w poprzednim produkcie lub nie było to tak wyczuwalne. No i pytam głównie dlatego, że po tej pierzdze czasem boli mnie brzuch, a poprzednio nie miałem tego problemu. Tą pierzgę trzymam w lodówce, ze względu na ostatnie upały.
Czy jest możliwe, że ta pierzga jest zepsuta, oszukana lub gorszej jakości? Obie wyglądają tak samo - dużo ciemnobrązowych kawałków, czasami jasnobrązowe. Jedzone bez rozpuszczania smakują podobnie.
#pszczelarstwo #kiciochpyta #pytanie #miod #pierzga
Pierzga jest robiona z pyłku (w większości), a kolor pyłku - zatem i pierzgi - zależy od tego, z jakich roślin został zebrany. Żeby się toto zepsuło, to chyba musiałoby zapleśnieć, co na pewno byłoby widoczne i wyczuwalne w smaku.
@straga: pierzga
@Darek08: łyżeczkę dziennie lub co dwa dni, po śniadaniu. Tutaj zdjęcie mojej, może ma za dużo wosku?