Toksyczne substancje w ludzkim ciele. Winne opakowania na żywność

W ludzkim ciele wykryto ponad 3,6 tys. niebezpiecznych substancji, które wykorzystuje się przy produkcji plastikowych opakowań lub akcesoriów kuchennych. Część z nich może prowadzić do poważnych chorób m.in. raka. Wśród nich są związki, o których wiadomo, że są wysoce toksyczne. To m.in. związki...

- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 115
- Odpowiedz
Komentarze (115)
najlepsze
Też tak myślę
Ale niechby tylko UE wprowadziła nakaz lania wszystkiego do szkła to Europejczycy dostaliby szału ...
Póki co z tego co słyszałem wprowadza zakaz stosowania bisfenoli, które są totalnie wszędzie - również w puszkach aluminiowych jakby ktoś nie wiedział (wewnątrz jest plastik)
Zielony ład szedł w tym kierunku ale ponieważ jednocześnie wzrosły ceny nawozów, środków ochrony roślin i import z Ukrainy, który nie był kontrolowany więc UE słusznie się wycofała
Trzeba
Poza tym opakowania plastikowe są przede wszystkim tanie. Dlatego zdominowały rynek, wyparły szkło, papier itp. I dlatego metodą na walkę z nimi jest sztuczne nabijanie ceny(chodzi o te różne podatki i oplaty)
@saddamus: mnie zawsze najbardziej dziwiło gotowanie ryżu w plastikowej torebce, przecież tam dopiero musi się uwalniać chemii z tego