Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdyby dało się cofnąć czas, bylibyście teraz przegrywami?
Często o tym myślę i dochodzę do wniosku, że chyba NIE, a przynajmniej wykorzystałbym ten czas lepiej. Z wiekiem uważam, że jak na siebie to wyrobiłem się (mentalnie), do wielu rzeczy musiałem dojrzeć, przełamać się, rzucić na głęboką wodę i wiele rzeczy już mi jest obojętne bo tyle porażek odniosłem że paradoksalnie mnie to uwolniło, tylko co z tego skoro teraz to jestem starym koniem, jeszcze gorzej wyglądam, zero znajomych a na #tinder 0 par?
Kiedyś bycie przeciętnym to było zupełnie coś innego niż teraz. Kiedyś, gdy tinder jeszcze raczkował i każdy nastolatek wyglądał tak samo (czyli źle), jak typowy gimbus. Nie wyglądałem atrakcyjnie + #mentalcel ale bałem się być na samym dnie hierarchi, więc starałem się trzymać normików.Wiedziałem, że to oni tworzą sytuacje, więc cel był łazić za nimi nawet jak czasem ci dokuczają. Zawsze stałem z boku, byłem obserwatorem życia innych, początków związków, dram i dojrzewania swoich rówieśników. Jak na tamte czasy to uważam, że ogromną rolę grała dynamina. Czasem mnie gdzieś brali bo lubiłem wypić (mój cope żeby się mniej stresować) i były nawet jakieś pojedyncze sytuacje gdy jakaś laska miała ich dość i jakieś sygnały mi dawała ale odpalał mi się syndrom ucieczki, panika a zresztą nawet nie wiedziałbym co mam z nią robić i o czym gadać. Pamiętam też, że na jakiś starych portalach randkowych dużo pisałem z laskami, bo byłem dobry w pisaniu ale odkładałem spotkanie w nieskończoność bo się bałem. Młodość to był najlepszy czas na takie rzeczy, bo ilość sytuacji i możliwości do integracji z innymi, bez powodu, bez żadnego kontekstu, ilość wolnych kobiet, brak zobowiązań, pracy, klimat wakacji, pierwsze alkohole, pierwsze relacje, związki, zbieranie doświadczeń, ehh...

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdyby dało się cofnąć czas, bylibyście teraz ...

źródło: 5c70c7cce4bf92040a4ad8a6be3091f11fad12aea07028dad1851cf763d07fd3

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Bardzo dobre pytanie. Gdybyśmy pod rozważanie wzięli to że wraz z cofnięciem czasu posiadałbym te same doświadczenia i wiedzę co teraz to pewnie rzeczywiście nie byłbym aż takim przegrywem, była jedna fajna dziewczyna w szkole średniej którą olałem i z perspektywy czasu stwierdzam, że byłem niesamowicie n---------y, że nawet nie spróbowałem ale jeśli miałbym cofnąć się w czasie i mieć taki sam mindset co wtedy to ten "związek" przekształciłby się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mam podobne doświadczenia. Gdybym mógł sobie samemu (10,15 lat młodszemu) udzielić rady, to powiedziałbym: mniej alkoholu, mniej filmów p---o, więcej sportu, więcej wychodzenia do ludzi i z własnej strefy komfortu) i chyba najważniejsze - aby nie bać się porażek... bo to dzięki nim uczymy się najwięcej.
Zastanawiam się chciałbym sobie powiedzieć za kolejne 10 lat? Może... miej wy*bane a będzie ci dane? ;)
  • Odpowiedz
Gdyby dało się cofnąć czas, bylibyście teraz przegrywami?

@mirko_anonim: Popełniasz jeden bardzo ważny błąd logiczny, a mianowicie zakładasz, że każdy jest na wykopie jest przegrywem, ale to po pierwsze. Po drugie większość ludzi jak już jest nawet tymi przegrywami to wyłącznie na własną prośbę do czego znowu większość z nich się nie umie przyznać nawet przed samym sobą i właśnie dla tego są oni przegrywami między innymi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wiadomo, że jakbyś się cofnął do czasów młodości ale miał mental dzisiejszy to byś to lepiej wszystko rozegrał

piłka jest jednak nadal w grze, więc nie rozpaczaj co mogłeś tylko co możesz zrobić żeby być w lepszym miejscu za 3 lata

bo czas szybko minie i zaraz będziesz gadał "wee jak miałem 30 lat to ja jeszcze wszystko mogłem ogarnąć a teraz to lipa" :P
  • Odpowiedz
już jest nawet tymi przegrywami to wyłącznie na własną prośbę do czego znowu większość z nich się nie umie przyznać nawet przed samym sobą i właśnie dla tego są oni przegrywami między innymi.

@Cztero0404: bardzo naiwne myślenie, oczywiście że każdy jest kowalem własnego losu ale jak się dobrze zastanowisz to widać wyraźnie czemu podejmowałeś takie a nie inne decyzje

nawet jak na tą sławetną terapie pójdziesz i się dokładnie wyspowiadasz,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim średnia długość życia faceta to 74 lata. Zgaduje ze masz około 30. Zgaduję że statystycznie zostało Ci 43 lata życia. Może zamiast myśleć nad słabo wykorzystanymi 15 latami skup się nad tym, co możesz zrobić z tymi 43 które masz?
  • Odpowiedz
Oczywiście, że tak. Bardzo naiwne myślenie zwłaszcza jak ktoś pisze coś poza wasza bańką.

@Cztero0404: jaką "naszą" ja się nie utożsamiam z żadną grupą - to Ty w bańce tkwisz, że musisz każdego kategoryzować co się z Tobą nie zgadza
  • Odpowiedz
jaką "naszą" ja się nie utożsamiam z żadną grupą - to Ty w bańce tkwisz, że musisz każdego kategoryzować co się z Tobą nie zgadza

@Dietetyq: I jeszcze to odwracanie kota ogonem, typowy przegryw
  • Odpowiedz
większość ludzi jak już jest [...] to wyłącznie na własną prośbę

@Cztero0404: Egzystencja w deterministycznej rzeczywistości to coś, do czego dochodzi kompletnie nie na własną prośbę, w związku z czym jakakolwiek egzystencjalna sytuacja wynikająca z wymuszonego zaistnienia nie może być logicznie rozpatrywana w kategorii czegoś, o co się prosiło. Dotyczy to zarówno sytuacji, która cechuje się (niepewnym i co najwyżej tymczasowym) stanem zaspokojenia potrzeb, jak i tej nacechowanej (pewnym
  • Odpowiedz
@efilist: Wiesz co? Zabawne. Kiedyś usłyszałem, że mądrzy ludzie nie potrzebują trudnych słów żeby wytłumaczyć skomplikowane rzeczy. Piszesz głupoty, większość rzeczy dziejących się w naszym życiu jest na własną prośbę natomiast są one spoko dopóki jest dobrze w życiu kogoś już nawet nie mówiąc o tym, że zwyczajnie łatwiej jest pisać jakieś pierdoły na wykopie jak zrobić coś ze sobą.
  • Odpowiedz