Aktywne Wpisy
Lewusx +15
Jakbyście zareagowali, gdyby podczas rozmowy o wspólnym zamieszkaniu z dziewczyną, nie chciałaby przeprowadzić się do was (kawalerka na własność), tylko zmusza was do wynajmu większego w dzielnicy gdzie jest więcej zieleni? Podział kosztu wynajmu około 70/30. Wychodzi około 5k z opłatami
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Gdyby dało się cofnąć czas, bylibyście teraz przegrywami?
Często o tym myślę i dochodzę do wniosku, że chyba NIE, a przynajmniej wykorzystałbym ten czas lepiej. Z wiekiem uważam, że jak na siebie to wyrobiłem się (mentalnie), do wielu rzeczy musiałem dojrzeć, przełamać się, rzucić na głęboką wodę i wiele rzeczy już mi jest obojętne bo tyle porażek odniosłem że paradoksalnie mnie to uwolniło, tylko co z tego skoro teraz to jestem starym koniem, jeszcze gorzej wyglądam, zero znajomych a na #tinder 0 par?
Kiedyś bycie przeciętnym to było zupełnie coś innego niż teraz. Kiedyś, gdy tinder jeszcze raczkował i każdy nastolatek wyglądał tak samo (czyli źle), jak typowy gimbus. Nie wyglądałem atrakcyjnie + #mentalcel ale bałem się być na samym dnie hierarchi, więc starałem się trzymać normików.Wiedziałem, że to oni tworzą sytuacje, więc cel był łazić za nimi nawet jak czasem ci dokuczają. Zawsze stałem z boku, byłem obserwatorem życia innych, początków związków, dram i dojrzewania swoich rówieśników. Jak na tamte czasy to uważam, że ogromną rolę grała dynamina. Czasem mnie gdzieś brali bo lubiłem wypić (mój cope żeby się mniej stresować) i były nawet jakieś pojedyncze sytuacje gdy jakaś laska miała ich dość i jakieś sygnały mi dawała ale odpalał mi się syndrom ucieczki, panika a zresztą nawet nie wiedziałbym co mam z nią robić i o czym gadać. Pamiętam też, że na jakiś starych portalach randkowych dużo pisałem z laskami, bo byłem dobry w pisaniu ale odkładałem spotkanie w nieskończoność bo się bałem. Młodość to był najlepszy czas na takie rzeczy, bo ilość sytuacji i możliwości do integracji z innymi, bez powodu, bez żadnego kontekstu, ilość wolnych kobiet, brak zobowiązań, pracy, klimat wakacji, pierwsze alkohole, pierwsze relacje, związki, zbieranie doświadczeń, ehh...
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Zastanawiam się chciałbym sobie powiedzieć za kolejne 10 lat? Może... miej wy*bane a będzie ci dane? ;)
@mirko_anonim: Popełniasz jeden bardzo ważny błąd logiczny, a mianowicie zakładasz, że każdy jest na wykopie jest przegrywem, ale to po pierwsze. Po drugie większość ludzi jak już jest nawet tymi przegrywami to wyłącznie na własną prośbę do czego znowu większość z nich się nie umie przyznać nawet przed samym sobą i właśnie dla tego są oni przegrywami między innymi.
piłka jest jednak nadal w grze, więc nie rozpaczaj co mogłeś tylko co możesz zrobić żeby być w lepszym miejscu za 3 lata
bo czas szybko minie i zaraz będziesz gadał "wee jak miałem 30 lat to ja jeszcze wszystko mogłem ogarnąć a teraz to lipa" :P
@Cztero0404: bardzo naiwne myślenie, oczywiście że każdy jest kowalem własnego losu ale jak się dobrze zastanowisz to widać wyraźnie czemu podejmowałeś takie a nie inne decyzje
nawet jak na tą sławetną terapie pójdziesz i się dokładnie wyspowiadasz,
@Dietetyq: Oczywiście, że tak. Bardzo naiwne myślenie zwłaszcza jak ktoś pisze coś poza wasza bańką.
@Cztero0404: jaką "naszą" ja się nie utożsamiam z żadną grupą - to Ty w bańce tkwisz, że musisz każdego kategoryzować co się z Tobą nie zgadza
@Dietetyq: I jeszcze to odwracanie kota ogonem, typowy przegryw
@Cztero0404: Egzystencja w deterministycznej rzeczywistości to coś, do czego dochodzi kompletnie nie na własną prośbę, w związku z czym jakakolwiek egzystencjalna sytuacja wynikająca z wymuszonego zaistnienia nie może być logicznie rozpatrywana w kategorii czegoś, o co się prosiło. Dotyczy to zarówno sytuacji, która cechuje się (niepewnym i co najwyżej tymczasowym) stanem zaspokojenia potrzeb, jak i tej nacechowanej (pewnym
Komentarz usunięty przez moderatora