Wpis z mikrobloga

Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej okolicy nadmorskim bulwarze La Patacona.

To rachunek za obiad dla 2 osob w restauracji przy bulwarze skladajacy sie z: grillowane świeże kalmary z gotowanymi warzywami, grillowany cały filet z kurczaka z frytkami i jajkiem sadzonym, 0.5l coca cola.

Suma 17,3€ = 74 PLN

Ha tfu na polackie gastro, w tej cenie w Mielnie mógłbym szukać najwyżej gofra…

#gastronomia #hiszpania #podrozujzwykopem #podroz #gospodarka #ciekawostki
dlaczego_michau - Jestem w Hiszpanii w Walencji na najbardziej turystycznym w tej oko...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 333
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale sranie w banie.

W Polsce, Kraków w okolicach rynku, danie głównie 40-60zł. P--o w zależności od lokalu max 20 za jakiegoś lagera. To jest tanio. Nauczcie się, że Włochy, Hiszpaniaz i Grecja to zadupia, zarobki tam są żałosne, koszty prowadzenia biznesu często niższe niż w Polsce, a na podatkach robią takie fikołki że szok.

BENELUX, Francja, Niemcyz UK - w turystycznym miejscu zapłacisz 20-25€ za obiad groszy niż w Krakowie przy rynku czy w Warszawie w centrum za pół ceny xDDDDDD

Gastro
  • Odpowiedz
@Krupier: Jakie co roku, co parę miesięcy podobny wątek wskakuje i zlot ojkofobów. Najbardziej właśnie zawsze lubię porównywanie cen z centrum turystycznych miejsc w PL czy centrum Warszawy, do jakichś zadupii za granicą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jestem aktualnie na krecie. Jeszcze nie było miejsca (trzeci dzień) żeby zapłacić więcej za żarcie niż w wawie lub nad polskim morzem. To samo dotyczy noclegów. W tamtym roku za hotel w Łebie ze śniadami zaplaciłem 7k za 7 dni. Tutaj za 11k (dla 2+1) mam hotel 4 gwiazdkowy ze sniadaniami
  • Odpowiedz
@windows95

@dlaczego_michau Zastanawiałem się nad tym ostatnio, jako że niezbyt często bywam w Polsce - za dwa duże kebaby i dwie colki 0,5l, w lepszej jakościowo kebabowni zapłaciłem dzisiaj 12,50€ (w całkiem drogim Stuttgarcie). Jak mniej więcej kształtowałaby się łączna cena za podobną przyjemność nad Wisłą?

W mniejszym mieście coś takiego to podobnie, może nieco drożej. Duży kebab za 20-25 zł, cola to nawet nie mam pojęcia
  • Odpowiedz
Jakie co roku, co parę miesięcy podobny wątek wskakuje i zlot ojkofobów. Najbardziej właśnie zawsze lubię porównywanie cen z centrum turystycznych miejsc w PL czy centrum Warszawy, do jakichś zadupii za granicą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@gaily: ja lubię jeszcze te wątki z polskim morzem i jęczeniem jak to tam drogo jest. Ostatnio mi się trafił as, który twierdził, że noclegi nad naszym morzem to OD 2 tys. za dobę. XD

To ja oczywiście cyk, Booking, znajduję w cenie normalnej i
  • Odpowiedz
Majorka przez tydzień. Obiad dla 2+2, każdy po napoju i 2 po drinku. Od 50-75 euro. A jedzenie takie, że palce lizać. Pealla, tapas, dania z owoców morza.
  • Odpowiedz