Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Update: spytałem u źródła, na infolinii JLCPCB. No i niestety: "it should be mistake [to moje poprzednie zamówienie] by audit team that they missed it when reviewing manually,as you could see this policy,when it can be separated,it will be recognized as different designs,so that their mistake to miss it,when they find it,they will add it"

A ponieważ od kilku osób słyszałem, że tak robią i przechodzi bez problemu, to jeszcze raz pytanie
  • Odpowiedz
@Jarek_P: Połącz je w kilku miejscach jakimiś lipnymi ścieżkami to może przejdzie :P Przelotka - ścieżka do drugiej płytki - przelotka. Obok druga przelotka i że niby tam jakiś kondensator ma iść czy coś ;-)
  • Odpowiedz
  • 1
a co tam robi furras w rogu? ( ͡º ͜ʖ͡º)

@George_Liquor: to kuna, od dość dawna obecna na każdej mojej płytce :)

Połącz je w kilku miejscach jakimiś lipnymi ścieżkami

@atehxx: aż takich kombinacji dla zaoszczędzenia niecałych 5$ robić mi się zwyczajnie nie chce, po prostu ciekaw jestem, dlaczego to czasem przechodzi, a czasem nie.
  • Odpowiedz
  • 1
@olejek_rurzany: obie płytki są częścią tego samego urządzenia, więc tak, całość jest na jednym schemacie, logicznie rozdzielona (gdzie np. masa jednej i drugiej części to dwie różne masy: GND i GNDI), a płytkę po prostu potem tak projektuję, żeby tak naprawdę to były dwie osobne, obwiedzione "dimension"
  • Odpowiedz
@Jarek_P: Miałem niedawno podobnie ale u mnie nawet przez łączenie między płytkami były poprowadzone ścieżki tak, żeby dało się całość używać bez rozdzielenia (jak rozłamiesz to przerywasz te ścieżki i korzystasz z dwóch złącz i kabla przywracając połączenia). Też trzeba było dopłacić. Pewnie dałoby się wykłócić ale nie chciało mi się dla sportu za parę dolców i nie miałem czasu.
  • Odpowiedz
  • 0
@4833478: jaki był ogólny rozmiar takiego panela, przekraczał 100x100? Moja obecna teoria jest taka, że jeśli design się mieści w tym bazowym wymiarze, to przymykają oko, szukam potwierdzenia :)
  • Odpowiedz
eszcze raz pytanie do @zetisdead, bo pisałeś, że nawet po 25 sztuk panelizowałeś jako jedno zamówienie - to ja grzecznie spytam, kurna, jak????

@Jarek_P: ¯\(ツ)/¯, co ja ci mogę powiedzieć? Widocznie postanowili wyciskać więcej kasy z klientów. Pewnie w sierpniu będę robił u nich płytki pod nowy projekt to się sam przekonam czy zmienili podejście.

Mieściłeś się w 100x100? może jednak przy płytkach podstawowego rodzaju

Może tylko raz
  • Odpowiedz