Wpis z mikrobloga

@dplus2: Faceci oczywiście nigdy nie lecą na dwa fronty i nie zdradzają żon na boku. Ale przecież jak się nie wyda to się nic nie wydarzyło, można dalej żonę całować w czoło na dobranoc i jest git :))) Tamto to tylko nic nieznacząca rozrywka, ot tylko biologia :)))
  • Odpowiedz
@robertx: bywają odcinki które zaraz się kończą, ale są drogi które przez wiele kilometrów mają 3 pasy, a święte krowy mimo wszystko nadal okupują środkowy pas.
  • Odpowiedz
@WyzwolonaPodrozniczka: Jestem od 15 lat w zdrowej relacji z moją lubą - mamy swoje osobne hobby, spotykamy się z moimi znajomymi - spotykamy się z Jej znajomymi. Ja mam swoją kasę na swoje wydatki, moja żona ma swoją kasę na swoje wydatki. Ona wychodzi z kumpelami na p--o i do kina, ja wychodzę z kolegami na męskie wyjścia. Naprawdę jesteśmy szczęśliwi i spełnieni. I chętnie bym z Tobą podyskutował na
  • Odpowiedz
@git_commit: w sensie chcesz jakieś badania? mi chodziło o profesjonalistów w sensie biznesmanów z polski i zagranicy. często na podcastach czy rolkach poruszają ten temat ze jesli chce się odnieś duży sukces (czyli nie biedowanie na etacie), to nie ma tam miejsca na balans i coś trzeba poświecić. zamiast tego proponują work-life integration, ale to też nie brzmi jakoś super.
  • Odpowiedz
mi chodziło o profesjonalistów w sensie biznesmanów z polski i zagranicy. często na podcastach czy rolkach poruszają ten temat ze jesli chce się odnieś duży sukces (czyli nie biedowanie na etacie), to nie ma tam miejsca na balans i coś trzeba poświecić. zamiast tego proponują work-life integration, ale to też nie brzmi jakoś super.

@czescmampytanie: wiadomo, ze jesli chcesz odniesc PRAWDZIWY sukces finansowy, to trzeba z@apierd@l@ć, ale nie zgodzilbym sie
  • Odpowiedz
Kolega to kolega.

@WyzwolonaPodrozniczka: A kolega z pracy pod którego żonka kupuje nową bieliznę i robi sobie rzęsy choć zawsze mówiła, że są wieśniacke, to dalej nic groźnego wg ciebie i że to tylko kolega chce coś od niej? Albo gdy pisze po kryjomu i wysyła selfiki innym kolesiom? W sądzie to klasyfikowane jest jako zdrada emocjonalna i może być powodem do orzeczenia o winie w rozwodzie. No ale pewnie
  • Odpowiedz
Albo to zaakceptujecie albo będziecie całe życie pucować sobie berło sami :)))

@WyzwolonaPodrozniczka: Mężczyźni, którzy akceptują takie zachowanie, raczej nie mają zbyt dużego wyboru i tylko dlatego się na to godzą. Zapominasz o tym że nie tylko kobiety mogą mieć wymagania. Z takim nastawieniem skończysz sama ze swoim świętym spokojem, albo z typem do którego podświadomie sama nie masz szacunku :)))
  • Odpowiedz