Aktywne Wpisy
Pawci0o +193
Zaletą aut z Temu czyli chin jest to, że są tanie. Na tym koniec zalet. ¯\( ͡° ͜ʖ ͡°)/¯
#samochody #motoryzacja #auto #omoda #autazchin #temu #aliexpress #chiny
#samochody #motoryzacja #auto #omoda #autazchin #temu #aliexpress #chiny
źródło: image
Pobierz
ZenujacaDoomerka +152
Chciałabym się POchwalic dziś że schudło mi się ostro
2019 miałam 75 kg, 2022 miałam już 112 kg a teraz stoję na 85 kg (。◕‿‿◕。) lecę dalej
#chwalesie #chudnijzwykopem
2019 miałam 75 kg, 2022 miałam już 112 kg a teraz stoję na 85 kg (。◕‿‿◕。) lecę dalej
#chwalesie #chudnijzwykopem
źródło: 1000005066
Pobierz

Na mojego gruza, Corsa D 1.2 z 2009, rok do roku gołe OC wzrosło z 612 do 860pln. Z dodatkami które zawsze biorę jak opony, szyby i assistance przy awarii zamiast ubiegłorocznych 750 mam 1070 pln. AC nigdy nie miałem.
Ubezpieczenie mam w Uniqa. Brak szkód z OC od 2020 roku. Dwa lata temu szyba przednia zrobiona z ubezpieczenia szyb (nie mam ac). Rok temu nie wpłynęło to na zwyżkę OC w żaden sposób.
O co kaman? To jest oferta wprost z Uniqa, nie z żadnej porównywarki. Agent też widzi takie chore ceny, inni ubezpieczyciele też taką padaka z ofertą dla mnie. Polisa wygasa 30 sierpnia czy za nieco ponad miesiąc.
WTF?
#ubezpieczenia #polisaoc #pzu #motoryzacja #samochody #inflacja #kiciochpyta
Sam też w rankomacie teraz spróbowałem i ceny oderwane od rynku ostro.
Z jednej strony się cieszę ze auto nie ma wartości więc podwyżki o kilka stów a nie tysiak czy dwa, ale bez przesady.
I tu nie chodzi o zarobki, te 3-4 stówki na rok to jak splunąć - zwyczajnie się zastanawiam jaka będzie składka nowego auta
Mam jeden mandat i jeden regres - to są jedyne podejrzenia wzrostu ale nikt nie jest mi w stanie tego potwierdzić
@cwlmod: @chrumkajacycziken TFUska wybieraliście to teraz płacić
@cwlmod: dokładnie, tak trzymać, widać że wiesz o co chodzi, ryży fünfel raus!!!
Jedna szkoda z OC w pierwszym roku, dwa lata temu szyba z ubezpieczenia szyb.
@chrumkajacycziken: a może jest to wpisane jako szkoda? czy w ogóle w UFG czyste konto i nic nie widać?
Albo zmień nick bo dalej będę mylić (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
bo często właśnie te ochrony szyb tak działają, że szkoda jest raportowana jak zwykła szkoda AC ale aktualny ubezpieczyciel po prostu ją ignoruje przy kolejnej kalkulacji bo mu za to zapłaciłeś dodatkowo,
teraz widocznie przestał ignorować i co im pan zrobisz?
U mnie Uniqa o stówkę do góry, po kontakcie na infolinii typ mi zbił wycenę o kilkanaście złotych