Wpis z mikrobloga

Jak sobie pomyślę, że temat Wołynia odżył albo po prostu się urodził w głowach wielu Polaków po napaści rosji na Ukrainę, to jest to nie tylko żenujące czy absurdalne, ale i obrzydliwe. Moim zdaniem to po prostu hańbi polski naród. Gdyby nie napaść rosji na Ukrainę i ludobójstwo, które przeprowadzają kacapy na Ukraińcach, to ten temat interesowałby standardowo z 2% ludzi.

W dupie mam ten Wołyń - bardziej niż to co 80 lat temu interesuje mnie to, żeby jutro mniej ukraińskich żołnierzy poległo czy mniej Ukraińców zginęło po ruskiej rakiecie.

#polityka #ukraina #4konserwy #neuropa #wojna #rosja #wolyn
Gours - Jak sobie pomyślę, że temat Wołynia odżył albo po prostu się urodził w głowac...

źródło: IMG_4050

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gours:

Dokładnie tak, kogo obchodzi 100 tys. polskich trupów, chłopów. Mnie na przykład w ogóle to nie obchodzi (tak jak Ciebie). A fakt, że gdy Ukrainiec ora pole i wychodzą kości Polaków to nie ukrywam jest całkiem zabawne hehe
  • Odpowiedz
bardzo słusznie kolego, tak jak mówisz. Jestem podobnego zdania. No elo, idę zjeść pizz

@ContentMarketingExpert:

Mordooo kogo to obchodzi... Wołyń.. to trzeba w przyszłość patrzeć. Aha i j---ć kacapów noo, spadam do Starbunia, do potem!
No chyba, że Rosjanie znowu zaczną rurę pod Bałtykiem budować to wtedy patrzmy w przyszłość i myślmy ile gazu kupimy od Rosjan tzn. od Niemców, którzy kupią od Rosjan gaz po cenie X a nam
  • Odpowiedz
@Gours Jeśli komuś Wołyń przypomniał się w 2022 to hańba i pluję na takiego człowieka. Niestety faktem jest też, że Ukraina powinna się w tej kwestii inaczej zachować. Choć nie ma co też ukrywać, że rosyjskie boty mają w tym nagłym renesansie pamięci o Wołyniu swój ogromny udział i gdyby jutro rosja napadła Litwę, to mielibyśmy nagle wysyp zatroskanych ludzi pamiętających o powstaniu sejneńskim czy przyłączeniu Wilna do Litwy w 1939
  • Odpowiedz
@Gours nie żebym się nie zgadzał z ogólnym przesłaniem, ale raczej przed 2014, Krymem i Donbasem. Wcześniej o Wołyń dawały j-----e środowiska kresowe związane z Izakowiczem-Zaleskim i może jakaś część narodowców, ale dla nich to i tak był tylko pretekst żeby głosić niechęć do Ukraińców.
  • Odpowiedz
@Gours dokładnie to zaczęło się po pierwszej napaści w 2014, dziwnym trafem dokładnie w tym samym czasie ten gniot "Wołyń" wszedł do kin. Dużo tych dziwnych przypadków nagłego zainteresowania tematem. Szkoda że żaden z tych głąbów powielających ruską propagandę nie potrafi połączyć dwóch tak oczywistych kropek, tracę wiarę w ten naród
  • Odpowiedz
prawakopiteki zrobiły z tematu Wołynia mema na miare żółtego papaja. Przed 22 grudnia '22 nawet nie wiedzieliście gdzie jest Wołyń i w jakim kraju smutnopolaczki

@PomidorovaLova:

Bzdury. Po napaści Rosji na Ukrainę otworzyło się okno możliwości, żeby Polska mogła wymusić na Ukrainie swoje... postulaty. Na przykład dotyczące ekshumacji. Zgody na
  • Odpowiedz
"szkoda, że przed 24 lutego 2022 tak tłumnie WOŁYŃ NIE PAMIĘTALIŚCIE"

@Gours: to hasło jest znacznie starsze niż 2022 rok, więc ludzie pamiętali. Ciekawe czemu powstało takie hasło hmm? "Pamiętamy", no kurde ciekawe czemu akurat takie hasło, że pamiętają. Może dlatego, że nie zostało to porządnie upamiętnione?

"W dupie mam ten Wołyń..."

Sobie miej i daj innym też mieć co chcą. Widocznie ludzie chcą pamiętać o zbrodni nam wyrządzonej.
  • Odpowiedz
@Gours: ciekawe co zrobią ci wielcy Polacy, gdy ktoś im powie że podczas wielkiego głodu na Ukrainie, zginęło około 70k Polaków i rząd polski miał to głęboko gdzieś ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tak samo jak AK miało głęboko gdzieś mordowanych Polaków na Wołyniu, a ich główne poczynania, to były akcje odwetowe na terenach gdzie nawet nie było UPA xd
  • Odpowiedz