Wpis z mikrobloga

Jak mnie madgi w pracy wkurzają.

Mam dużo pracy, ale muszę mieć jeszcze więcej, bo jednej madgi nie ma, bo dzieciak się pochorował i ta wzięła urlop na żądanie, gdzie ja zostałam poinformowana na ostatnią chwilę. Bo dzieciak w lipcu miał gorączkę. Jak można w lipcu mieć gorączkę??

Albo ja czekam na ważne przesyłki, ale nie mogę ich teraz dostać na już, bo właśnie dzwoni mąż szanownej madgi, bo dzieciak znowu chory i ona musi odebrać.

Co mnie to obchodzi? Chciało się mieć bachora to trzeba było się liczyć z tym że będzie chorować non stop ale ja oczekuję sprawnej pracy a nie problemów i olewania swoich obowiązków z powodu telefonów czy wcześniejszych wyjść z pracy bo dzieciak coś odwalił czy był świadkiem potrącenia kogoś na pasach i madga musi opuścić miejsce pracy czyniąc innym pracownikom problemy.

Dziecko ma też ojca, ma dziadków, madki widzę jednak nie chcą siedzieć w pracy tylko szukają pretekstu by wyjść wcześniej, "bo dziecko".

Nic dziwnego że wielu pracodawców nie chce madek zatrudniać.

#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #dzieci #childfree #pracbaza
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlienFromWenus: a ja czuję twój ból. U mnie w robocie jakieś 80% kobiet zatrudnia się tylko po to, żeby popracować parę miesięcy a potem zajść w ciążę i ciągnąć kasę z zusu. Nie wiem jak jest ogólnie na rynku, ale podejrzewam, że co trzecia może mieć taki plan
  • Odpowiedz
Mam dużo pracy, ale muszę mieć jeszcze więcej

@AlienFromWenus: ale czyja to wina, że robisz robotę dwóch za pensję jednego?

Albo masz płacone od zadania więc dostajesz 2 razy większą wypłatę, albo od godziny więc robisz swoje, koniec zmiany, wychodzisz. No albo dajesz się dymać. Blame the game not the player.
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: opieka w wymiarze 2 dni płatnych w ciągu roku to strasznie dużo. Rzeczywiście. Patrząc na demografię Polski to może zastanów się zanim dodasz taki wpis bo to zwykła kompromitacja.
  • Odpowiedz
a ja uważam że dziecko to zbędny balast.

@AlienFromWenus: no jakis widac nie do konca zbedny, bo mozna sobie isc na l4 i wywolywac buldupy xD
zrobi sobir tez dzieciora a nie plujesz jadem
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: to ty jeszcze się nie nauczyłaś, że nagrodą za wzorowe wykonywanie swojej pracy zawsze będzie większa ilość pracy? No to najwyższy czas się nauczyć.

Wykonujesz tylko swoją część. Firma się nie zawali, jak ich część nie zostanie zrobiona w tym czasie tylko trochę później. Najwyżej lekkie opóźnienie projekt zaliczy i tyle. Robota naprawdę nie ucieknie, za to twoje zdrowie psychiczne ucieka.
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: przecież tobie nikt nie każe sobie balasyu robić, skończ trollować. Baba korzysta z normalnych zasad kodeksu pracy. Też masz UnŻ, nikt ci nie zabrania korzystać.

A kaszojady chorują, nawet w lecie i to jest normalne. Dorośli też w lecie łapią przeziębienia, co więcej przy klimatyzacji to coraz częstsze zjawisko.

@Kopyto96: wstawaj, zesrałeś się. Ludzie z lewicowymi poglądami popierają prorodzinne zapisy kodeksu pracy.
  • Odpowiedz
@Jcdx: rozumiem ale ja UŻ wzięłabym w naprawdę trudnej sytuacji, a nie z powodu entej gorączki dziecka. Jak tak często gorączkuje że co miesiąc jest u lekarza to niech weźmie dłuższy urlop i go wyleczy raz a porządnie, sama jej szukałam nazwy schorzenia objawiającego się nagłymi atakami gorączki z doopy, ale to nadal nie wiadomo co mu jest.

Tym bardziej że ja dopóki nie dowiedziałam się że mam covid to
  • Odpowiedz