Aktywne Wpisy
b_oski +44
mirko_anonim +55
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Komentarz usunięty przez moderatora
trzeba zaznaczyć ze system księży i narodowców spowodował że Polska istnieje 1000lat
nie wiemy ile istniała by Polska z julkami wyruchanymi codziennie w każdy otwór przez śniadych prince of persja, z aborcjami w każdym kiosku ruchu
Nooo szczególnie wtedy kiedy kk miał w p-----e naszą państwowość i żeby zachować swoją władzę i przywileje bez wahania sprzedał ją Carskiej Rosji przez co zmiotło nas z planszy na dobre 100 lat ( ͡º ͜ʖ͡º)
To trochę jak lewicowe Julki ¯\(ツ)/¯
@jan-fifalski Z tymi 1000 letnimi narodowcami to bym się tak nie rozpędzał cumplu bo samo pojęcie narodu to XIX wieczny wynalazek (⌒(oo)⌒)
Ja za to wiem, że fakt, że coś istniało długo i miało znaczący wpływ na kształt historii nie tylko naszej, ale i świata, nie znaczy wcale, że w obecnym kształcie nie jest szkodliwe i nie jest hamulcem w kwestiach istotnych dla wielu osób.
@jan-fifalski: myślę że jest jednak spektrum opcji pomiędzy jednym a drugim, i gdzieś na tym spektrum można uniknąć obu patologii
@AntyLiroy: zapomniałeś dać tagi związane z kościołem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jan-fifalski: no, po chuju, szczególnie jak koncept narodu urodził się kiedy, z 250 lat temu? Wcześniej do naordu przypisywalo się tylko szlachtę.
chrzest Polski to był po prostu interes żeby można było funkcjonować na arenie międzynarodowej, zmierzch średniowiecza i 19 wiek to akurat wybitny popis kosciółka jako najgorszego mozliwego sojusznika