Wpis z mikrobloga

Kojarzycie pewnie sprawę Camerona Herrina, który urządzając nielegalny wyścig w mieście Tampa śmiertelnie potrącił 24- letnią Jessice wraz z roczną córeczką Lilly. Obie zmarły na miejscu. Cameron "zbyt uroczy by pójść do więzienia" mimo ogromnego wsparcia Julek z tiktoka został skazany na 24 lata bezwzględnego więzienia. W stanie Floryda groziła mu kara od 18-30 lat. Wcześniej nie przyjął ugody w przeciwieństwie do kolegi, który urządzał z nim wyścig.
Pamiętajcie mimo ogromnego majątku, znajomości, wsparcia milionów ludzi z internetu (fanowskie firmy miały po miliard wyświetleń) sędzia nie ugiął się i podtrzymał wyrok. Herrin próbował się także odwoływać od wyroku, ale bez skutku.
SPRAWIEDLIWOŚCI stało się zadość.
Za 2 ofiary śmiertelne dostał 24 lata.

Tego samego żądamy w przypadku Sebastiana Majtczaka który rozpędzonym BMW na A1 uderzył samochód rodziny w wyniku czego 3-osobowa rodzina spłonęła żywcem. Chcemy, żądamy by sprawiedliwości stało się zadość. Majtczak powinien ponieść karę, jeśli ktoś tuszował sprawę dziennikarze śledczy powinni wybadać sprawę i nagłośnić!
Będziemy przyglądać się sprawie i regularnie przypominać.

#wypadek #majtczak #policja #przestepczosc #polskiedrogi #polska
Yenn_z-Wyspy7Slonc - Kojarzycie pewnie sprawę Camerona Herrina, który urządzając niel...

źródło: IMG_20240723_121628

Pobierz
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dostał 12 lat za osobę, czy to tak dużo?

@Yenn_z-Wyspy7Slonc: Co to za wieśniackie "na osobę"? W jaki sposób każda ofiara ma mieć zysk z tego, że za każdą z nich ktoś beknie? A jakby wpadł w autobus to byłby jeszcze bardziej winny?

Taka kara może na innych podziałać odstraszająco

Nie no to dlaczego nie od razu dać mu dożywocia? Weź ty się zastanów kim ty byłeś 10 lat temu i co by było gdybyś przez 10 lat się nie rozwijął i nie
  • Odpowiedz
@grypa-grypowska: To wyceń mi życie ludzkie xD

Im większy batustan tym głupszy kraj i prawo - dokładnie tak jak w stanach. Ja bym tam nigdy nie chciał żyć, bo dla mnie to kraj 3-go świata. Łapiesz chorobę i baju baju sprzedaj dom i spłacaj kredyt do końca życia, bo ubezpieczenie ci się skończyło xD
  • Odpowiedz
@cwlmod: jakims dziwnym trafem to polaki robaki cebulaki robia zbiorki i lataja sie leczyc do tego kraju trzeciego swiata a nie na odwrot, kiedy NFZ nie podejmuje sie leczyc trudnych niewyleczalnych przypadkow

aha, 10 latek wie, ze sie nie zap.ie.rdala, bo mozesz kogos uszkodzic, masz przyklad tego zieba w zoltej megance co sie wykatpaltuowal do wisly w krakowie rok temu, ze na weekend w miastach roboty drogowe sie pojawiaja rozkopuja
  • Odpowiedz
@cwlmod: groziło mu od 18 do 30 ale sędzia dał mu środkową wysokość:

While the judge thought 30 years was too harsh for a young man with a clean criminal record, he nevertheless believed Herrin was responsible for his actions and should be sentenced accordingly – a sentence Herrin was quick to file an appeal for.

Takie mają w USA prawo, że wyroki się sumują, te ich słynne wyroki po
  • Odpowiedz
  • 14
@cwlmod: ale co ma służba zdrowia do faktu że gość zbyt szybką jazdą zabił dwie osoby i dostał 24 lata więzienia? Pierwsze słyszę, żeby głupota zwalniała dorosłą osobę w pełni władz umysłowych z konsekwencji swoich czynów. Jak zacznę rzucać granatami w tłum ludzi i powiem że to przez przypadek i nie chciałem nikomu zrobić krzywdy to powinienem dostać 500 złotych grzywny?
  • Odpowiedz
@Yenn_z-Wyspy7Slonc mnie to r---------a, że typek spokojnie że znajomymi siedzieli sobie w aucie i patrzyli jak drugi samochód płonie. Dla mnie takie coś to zamierzone działanie, a pasażerowie powinni iść siedzieć za współudział.
Przecież każdy normalny człowiek, który spowoduje wypadek przynajmniej się stara jakoś pomóc poszkodowanemu. Tutaj chill jak na grillu. Dożywocie dla kierowcy, współudział dla pasażerów oraz oczywiście kara, dla każdego kto pomagał temu zwyrolowi.
  • Odpowiedz
@Srasklacz: jasne, jasne, do bantustanow sie lata robic przeszczepy wlosow (turcja) albo skorzystac z surogatek (ukraina) czyli jakies specjalne zabiegi medyczne czesto nie do konca legalne, nikt do dentysty do polski nie lata, conajwyzej polscy emigranci jak maja caly garnitur zebow do wyrwania bo niedbali cale zycie, nie slyszalem zeby tlumy amerykanow walily do polskich szpitali na podstawowe zabiegi medyczne xD
  • Odpowiedz
@VZee: Samochód to nie granat. W sądzie wyśmiali by cię tak samo jak ja xD

Takie mają w USA prawo, że wyroki się sumują, te ich słynne wyroki po 300 lat...

@Yenn_z-Wyspy7Slonc: Wiem i dlatego uważam to za kretynizm. Jeszcze jak słyszę, że wyrok skłąda się ze składowych np zabójstwo/usiłowanie zabójstwa/grożenie bronią itd to mi
  • Odpowiedz
jakims dziwnym trafem to polaki robaki cebulaki robia zbiorki i lataja sie leczyc do tego kraju trzeciego swiata a nie na odwrot, kiedy NFZ nie podejmuje sie leczyc trudnych niewyleczalnych przypadkow

@grypa-grypowska: Jak zmądrzejesz i poczytasz trochę więcej to będziemy mogli rozmawiać.

masz przyklad tego zieba w zoltej megance co sie wykatpaltuowal do wisly w krakowie rok temu

Przykład czego, bo chyba nie tego że jazda szybka jest
  • Odpowiedz
  • 20
@cwlmod: zawsze powtarzam, że jak kogoś zabijać w tym kraju, to tylko samochodem. Jak tępego polaczka jebniesz w łeb tłuczkiem do mięsa, albo go zastrzelisz, to otoczenie będzie wyło, że morderca i typa skazać na dożywocie. Ale jak już polaczka rozjedziesz Golfem czy Paseratti, to reszta polaczków pokiwa głowami, że siła wyższa, bycie rozjechanym przez auto to naturalna część cyklu życia i śmierci, więc kierowcy najwyżej należy dać 50 złotych
  • Odpowiedz
@Yenn_z-Wyspy7Slonc: Czy Ty zawarłeś w jednym poście tekst, że cieszysz się, że sędzia się nie ugiął opinii publicznej żądającej zmniejszenia kary dla zabójcy i że żądasz jako społeczeństwo skazania Majtczaka za potrójne zabójstwo?
  • Odpowiedz