Wpis z mikrobloga

Kojarzycie pewnie sprawę Camerona Herrina, który urządzając nielegalny wyścig w mieście Tampa śmiertelnie potrącił 24- letnią Jessice wraz z roczną córeczką Lilly. Obie zmarły na miejscu. Cameron "zbyt uroczy by pójść do więzienia" mimo ogromnego wsparcia Julek z tiktoka został skazany na 24 lata bezwzględnego więzienia. W stanie Floryda groziła mu kara od 18-30 lat. Wcześniej nie przyjął ugody w przeciwieństwie do kolegi, który urządzał z nim wyścig.
Pamiętajcie mimo ogromnego majątku, znajomości, wsparcia milionów ludzi z internetu (fanowskie firmy miały po miliard wyświetleń) sędzia nie ugiął się i podtrzymał wyrok. Herrin próbował się także odwoływać od wyroku, ale bez skutku.
SPRAWIEDLIWOŚCI stało się zadość.
Za 2 ofiary śmiertelne dostał 24 lata.

Tego samego żądamy w przypadku Sebastiana Majtczaka który rozpędzonym BMW na A1 uderzył samochód rodziny w wyniku czego 3-osobowa rodzina spłonęła żywcem. Chcemy, żądamy by sprawiedliwości stało się zadość. Majtczak powinien ponieść karę, jeśli ktoś tuszował sprawę dziennikarze śledczy powinni wybadać sprawę i nagłośnić!
Będziemy przyglądać się sprawie i regularnie przypominać.

#wypadek #majtczak #policja #przestepczosc #polskiedrogi #polska
Yenn_z-Wyspy7Slonc - Kojarzycie pewnie sprawę Camerona Herrina, który urządzając niel...

źródło: IMG_20240723_121628

Pobierz
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego miałby włos spaść oskarkowi skoro niczego nie zrobił?

@cwlmod: Jak to niczego nie zrobił? Stworzył zagrożenie. Czy musi dopiero kogoś zabić żeby go ukarać? Za pierwszym, drugim, piątym razem nic się nie stało to co, policja ma go puścić wolno i życzyć szerokiej drogi? Może za tym szóstym razem potrąci kogoś z Twojej rodziny i co, powiesz "ale do tej pory nic złego nie zrobił, to dajcie mu łagodną
  • Odpowiedz
@marcelstasiuk: Co tydzień w weekendy są dwa duże spoty w Warszawie gdzie ludzie się niby "ścigają". Do tego są mniej publiczne grupki, które faktycznie z----------ą dobrymi autami.

Ile razy słyszałeś o wypadkach podczas takich spotów?

Za co ty chcesz karać? Za twoją głupotę i p--------o o jakimś stwarzaniu zagrożenia? Bronić patologii nie będę ale mówienie, że mandat i punktu to za mało jest oznaką twojej
  • Odpowiedz
nieumyślny wypadek

@cwlmod: po coś jednak te przepisy są...gdyby po wsi każdy leciał 140 to byś się bał puścić żonę z dzieciakiem w wózku po chodniku. Każdy kto ma w dupie życie innych ludzi powinien być za to karany. Nie można oddać głupim ludziom bezpieczęństwa bo większość będzie sądzić, że przecież jest hamulec to się zatrzyma nawet jak pojedzie to 80 przy szkole. A się okazuje, że nagle coś wyleci,
  • Odpowiedz
@fff112: A czy ja gdzieś napisałem, żeby nie karać? Stwierdziłem tylko że sędzia jest debilem dając wyrok 24 lat za coś to było nieumyślne.

Już Ci sarna wyleciała i co Ci twoje umiejętności pomogły?

A w ciebie wjechał tira ze śniętym kierowcą i na co twoje mądrości i niska prędkość?

Myślałem, że ktoś Ci już wytłumaczył i dorosłeś, a Ty dalej masz takie mało odpowiedzialne podejście..

Nie wiem do czego
  • Odpowiedz
że mandat i punktu to za mało

@cwlmod: A gdzie ja człowieku napisałem że mandat i punkty to za mało? Tu koleś zabił dwie osoby i słusznie poszedł do paki. A za osobiste wycieczki "Za twoją głupotę i #!$%@? o jakimś stwarzaniu zagrożenia" to s--------j dzbanie na czarnoliste
  • Odpowiedz