Wpis z mikrobloga

Po co się robi wyciskanie na ławce?
W czym to pomaga w codziennym życiu? Pchacie coś tym ruchem?
Rozpieracie drwi w windzie?
Chyba tylko estetyka, Wielka klata. Tyle mogę zrozumieć. Jeszcze przysiad spoko, można coś podnieść i plecy wytrzymają
#silownia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@PodniebnyMurzyn: proszę o odpowiedź do czego Ci się kiedykolwiek przydało wyciskać więcej niż dajmy na to 150.
Przysiad powiedziałam przydaje się jak najbardziej masz wzmocnione plecy dysk ci nie wyskoczy przy podnoszeniu nie wiem jakiejś doniczki dużej.
A podaj przykład gdzie wykorzystujesz wyciskanie, taki mądry
  • Odpowiedz
@ramotka oprócz sylwetki i poprawy zdrowia no i może w boksie, to do niczego mi się wyciskanie nie przydało, ale co z tego xD nie trenuje się na siłce tylko po to, żeby gdzieś wykorzystywać te ruchy w codziennym życiu

Chociaż jest również wiele funkcjonalnych na codzień ćwiczeń
  • Odpowiedz
@ramotka: Mięśnie klatki pełnią ważną funkcje utrzymywania poprawnej postawy. A dzięki tricepsowi można przypierdzielić wykopkowi piszącemu głupoty w głowę i go znokautować
  • Odpowiedz
@ramotka: ale wiesz ze osoby co cisną po 200kg na klatę to w zasadzie same sterydy. Wyciskając 100 na klatę jest się w małym procencie który to potrafi natomiast ćwiczy sie na klatę głównie dla estetyki i rozrywki plus ważne jest żeby rozbudowywać wszystkie mięśnie równomiernie.
  • Odpowiedz
@ramotka: a jak niby przysiad sie przydaje? Xd
Ile razy w życiu masz sytuację gdzie musisz ziemi podnieśc coś naprawdę ciężkiego? Też tak mogę odbić piłeczkę.

Siłownia na początku daje dużo profitow do codziennego życia - bo wzrastająca siła przeklada się na ruchy wykonywane na codzień.
Ale juz poziom 150 kg na klate czy 200 w przysiadzie nei jest Ci do NICZEGO potrzebny w życiu/na codzień
  • Odpowiedz