Wpis z mikrobloga

Polećcie jakiś dobry i BEZPROBLEMOWY program do odtwarzania #anime. Pytam pod tagiem #anime, bo tu na pewno ktoś będzie wiedział, jaki program nie wykrzaczy się na pliku mkv 1080p z dwiema ścieżkami audio i trzeba wbudowanymi zestawami napisów. BESTplayer w ogóle tego nie obsługuje, w VLC mam pokrzaczony obraz i nie widzi czasami napisów albo wywala błąd przy zmianie ścieżki językowej, ALLplayer chce mi instalować syf, więc niech wypieprzają. Jak rzyć panie premieże, jak rzyć.

#programy #film
  • 24
@Goryptic: Podsumowując, obecnie najlepszy obraz dla anime zapewnia kombinacja MPC-HC + XySubFilter + madVR. Paczki, które to zawierają to KCP i CCCP (w tej drugiej trzeba ręcznie doinstalować madVR).
dziwne, VLC zwykle daje radę - nawet przy jakiś patentach typu opening i ending kodowany w osobnych plikach, co rozwala tajmingi w innych playerach ktore tego nie obsługują

@kulmegil: To już wiem dlaczego mi się anime zacinało kiedy je streamowałem z kompa na ps3.
@Adrian00:

Miałem na myśli dopasowanie napisów w zewnętrznych plikach nie o synchro audio-av.

PS

O ile VLC mam bardzo wysokie zdanie to faktycznie combo

MPC* + LAV Filters + XySubFilter + madVR > VLC
jest na propsie (plus dla @Elec)

Wiele codec packów, zwłaszcza nastawionych na anime, zawiera już te elementy, a guidów jak to ustawić aby współgrało nie brakuje.

* MPC-HC lub MPC-BE - preferuje ten drugi ze względu