Tytuł:Pan Lodowego Ogrodu - tom I Autor:Jarosław Grzędowicz Gatunek:fantasy, science fiction Ocena:9/10 ISBN:9788375746068 Wydawnictwo:Fabryka Słów Liczba stron:560 Skończyłem jakieś 2 tygodnie temu, ale zapomniałem ocenić.
No świetna, wciągająca powieść zaraz zabieram się za pozostałe tomy! pokochałem/ dawno nie wciągnąłem się aż tak w książkę
@Piottix: Pierwszy tom świetny - względnie oryginalny motyw, świetny klimat. Całość przeczytałem na dwie raty w samolocie do / z USA. Drugi tom bardzo dobry. Trzeci tom jeszcze ujdzie, ale momentami nudzi. Czwarty próbuję skończyć od ponad miesiąca i nie mogę go zmęczyć. Seria warta polecenia choćby tylko dla pierwszego tomu, ale niestety zostaje bardzo duży niedosyt.
Serio, o ile ten bohater był ciekawszy na początku, a drugi był nudny to pod koniec to się zmieniło. Drakainen robił się śmieszny z tymi "przeklenstwami" w innych językach, a Filar robil się coraz ciekawszy i bardziej go polubiłem.
@Regis86 dokładnie, fajny był motyw technologii wspolczesnej/z przyszłości używanej do walki ze średniowiecznym przeciwnikami. Potem było tego coraz mniej lub same substytuty i to nie to samo.
@Piottix: tez uwazam że zmarnowany potencjał przez 3 i 4 tom, moglo to sie rozwinac na wiele różnych ciekawych sposobów A Najbadziej mi utkwiły w pamięci "treningi" mistrzyni Aliny ( ͡°ʖ̯͡°)
@Piottix w zasadzie podobaly mi sie wszystkie tomy, choc byly nierowne, ale setting jest naprawde zacny i pomysl jest naprawde bardzo ciekawy, podobalo mi sie bardzo.
@Piottix daję ci plusa bo kocham ten gatunek ale ta książka akurat w ogóle mnie nie poruszyła chociaż rekomendacji miałem dużo i bardzo pozytywneto ledwo pierwszy tom zmęczyłem dla pocieszenia z wiedźminem miałem to samo xD
@Piottix: Pamiętam, że bardzo szybko łyknąłem 3 tomy. Tak mi się to przyjemnie czytało i fajnie wspominam te historie z książki. Podobał mi się podział na dwie historie, czyli z punktu widzenia Vuko i księcia (lokalsa)
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Tytuł:
Pan Lodowego Ogrodu - tom IAutor:
Jarosław GrzędowiczGatunek:
fantasy, science fictionOcena:
9/10ISBN:
9788375746068Wydawnictwo:
Fabryka SłówLiczba stron:
560Skończyłem jakieś 2 tygodnie temu, ale zapomniałem ocenić.
No świetna, wciągająca powieść zaraz zabieram się za pozostałe tomy! pokochałem/
dawno nie wciągnąłem się aż tak w książkę
#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 352x500
PobierzSerio, o ile ten bohater był ciekawszy na początku, a drugi był nudny to pod koniec to się zmieniło. Drakainen robił się śmieszny z tymi "przeklenstwami" w innych językach, a Filar robil się coraz ciekawszy i bardziej go polubiłem.
Spoiler z zakonczenia:
A Najbadziej mi utkwiły w pamięci "treningi" mistrzyni Aliny ( ͡° ʖ̯ ͡°)