Aktywne Wpisy
sebek_r +452
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
fhgd +688
Każdy kto mówi o Pol-exit musi mieć <25 lat i nie pamięta tej chu*ni zanim jak grzyby po deszczu zaczęły wyrastać tablice "dofinansowane z UE". Ja byłem wtedy gówniakiem, ale i tak pamiętam jak wyglądała infrastruktura publiczna, dziurawe drogi i odpadające tynki, gdzie nawet przed szkołą prywatne osoby musiały budować chodnik, bo dzieciaki tonęły w błocie, taka wtedy była nędza XD
#przemyslenia #uniaeuropejska #feels
#przemyslenia #uniaeuropejska #feels
Rozkleiłem się, a rzadko to robię, bo jestem wyprany i wyplewiony z emocji. Możesz mieć pieniądze, zdrowie, rozrywki, ale samotności, traum, chorego umysłu, straty i bólu nie wyleczysz. To zostaje i na tym polega przegryw, na niemożności wyjścia że stanu odczuwania cierpienia. Dziś jeszcze ujrzałem przykry widok, gdy płynąłem pontonem po jeziorze. Płynął sobie mały stateczek, na nim para, ludzi w moim wieku, wtuleni w siebie, całujący się. Ehh, jak to boli, jak to boli. Miałem ochotę pójść na dno z całym tym pontonem. Teraz patrzę na księżyc, pełnię praktycznie, wy wszyscy którzy to czytacie męczennicy, cierpiętnicy przegrywu, wy też widzicie ten sam księżyc. Nasze wzroki subtelnie stykają się na jego łunie. Ten księżyc jest jak to miejsce, wszyscy tutaj stykamy się mentalnie i duchowo, budując wspierającą się społeczność, i to jest piękne, to jest dobre i godne.
Patrzę sobie na ten księżyc i wspominam jak mama, czy inni bliscy byli gdzieś na wyjeździe, to mówili: "Vanderku, jak będzie Ci smutno że mnie nie ma, to popatrz na ten księżyc, i pomyśl sobie, że ja też na niego patrzę. W Ten sposób cały czas jesteśmy w pewnym symbolicznym kontakcie". Teraz już ich nie ma. Księżyc został, ból też. Ehhhhhhh....
#przegryw #samotnosc #depresja
No niestety nie wyleczysz ale lepij tak niż nie mieć pieniędzy, zdrowia i rozrywki. Jedyne co mam z wymienionego to te rozrywki, które nie cieszą jak dawniej. Ehhh do niczego ten żywot cierpiętniczy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
(づ•﹏•)づ