Aktywne Wpisy
Ketoprofen +5
Ile razy bym nie próbowała, to nigdy nie pogodzę się z tym, że nie jestem ładna. Po prostu.
I nie, nie obchodzi mnie że jakimś facetom, nawet przystojnym, mogę się podobać. Nie podobam się sama sobie i to się nigdy nie zmieni.
Była grana psychoterapia, nieskończone próby zmiany stylu, podnoszenie sobie samooceny przez tindera.
Nic
I nie, nie obchodzi mnie że jakimś facetom, nawet przystojnym, mogę się podobać. Nie podobam się sama sobie i to się nigdy nie zmieni.
Była grana psychoterapia, nieskończone próby zmiany stylu, podnoszenie sobie samooceny przez tindera.
Nic
MMMMMMMMMMM +154
#nostalgia #gimbynieznajo #boomer #30plusclub #wykop30plus #wykop30club
Znalazłem mojego netflixa sprzed 15 lat.
Znalazłem mojego netflixa sprzed 15 lat.
Więc jak zdejmuje ją (teraz robie 35-40kg max, ale nie ma opcji na więcej, bo jak mi p--------e nadgarstek to nie będę mógł klikać w komputer xD) to już mi cały nadgarstek i przedramię lata.
Też widzę to na ćwiczeniach na biceps. Chce robić na tej sesji treningowej (mam pull i push) Hammer curl (4x8+) i Biceps curls (4x8+) to jest masakra. Na razie nie ma progresu wagi, bo nie dobijam jeszcze obu ćwiczeń na 4x8+ powtórzeń [też lewa słabsza i nie chce z---------ć tylko na jednej] i robię mniej niż na studiach na obowiązkowej siłce bez żadnego przygotowania xD bo max 7kg
#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy
W ogóle bo to straszne marnotrawstwo pracy. Robię ćwiczenia wielostawowe obciążające chwyt: podciąganie, clean sztangą, swing kettlem, turkish get up. W szczególności dwa ostatnie robione prawidłowo i sumiennie wykształcą Ci taką siłę chwytu że będziesz w łapami z węgla diamenty robił ( ͡º ͜ʖ͡º)
Upewniłbym się czy prawidłowo trzymasz sztangę (picrel: lewo dobrze prawo źle) albo czy nie cierpisz na zespół cieśni
Wszystko, gdzie musisz coś dłużej i mocno trzymać np. zwis na drążku.
Ćwiczenia mocno izolowane na tym etapie nie mają w większości sensu.
Ten biceps też wygląda słabo, bo raczej bez problemu zrobisz go właśnie przy okazji drążka, wiosłowań, ciągów, wariacji siadów (zercher) itp.
Szkoda tracić czasu na jakieś mocno izolowane ćwiczenia, gdzie w przypadku bicepsa z słabym przedramieniem to nawet progres będzie niezadowalający. Sam zauważyłeś,
Niezależnie czy masz zamknięty czy otwarty chwyt, sztanga powinna bezproblemowo leżeć na twoich dłoniach i z nich nie wypadać, a korzystając z chwytu numer 1 i otwierając kciuk, sztanga Ci poleci...
1. W tym samym czasie Wodyn, który robi po 250 kg suicide gripem... Słusznie też zauważył, że jak sztanga 150-200kg Ci zacznie leciec, to kciuk Ci g---o pomoże
2. Zobacz jak wygląda chwyt który wrzuciłeś na obrazku 1, a ten na
Nawet nie widzisz różnicy pomiędzy tym pierwszym gripem a wstawionym na drugim przez Ciebie obrazku.
Co ciekawe, większość sytuacji jak komuś wypada sztanga z rąk jest przy
Chętnie zacznę przyswajać wiedzę od podstaw
Na podstawie własnych badań filmików z jutube oceniłeś że 1% wypadków przy bench pressie dzieje się przy suicide gripie wskazując tym samym na jego bezpieczeństwo. Wymyka mi się logika tego rozumowania ale w takim razie podam drugi argument:
Obiektywnie, w sposób który można zmierzyć, suicide grip
Moja propozycja jest taka że po pracy ponownie zacytuję Ci tutaj fragment z SS bo jest tam obszerny podrozdział o suicide gripie i są w nim wszelkie terminy anatomiczne których potrzebujesz żeby na własną rękę