Wpis z mikrobloga

Przy robieniu pompek bardzo pobolewa mnie prawa strona szyi, czym to jest spowodowane?

Do dziś było ok, a tu nagle jak nie rypnie... myślałem że mi coś się z tętnicą stało. Źle trzymałem głowę na poduszce podczas snu, naderwałem coś? A może czas już odpocząć od ćwiczeń? Dodam że boli tylko i wyłącznie przy pompkach.

#mikrokoksy
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tusek_Tusek: zmiany ciśnienia krwi? Przy ewentualnym nadciśnieniu mogłaby Cię ewentualnie boleć głowa a nie jedna strona szyi. Jak nagle zaczęło Cię boleć, to niedługo przejdzie. Jeśli nie to idź się przebadaj. A żeby sobie pomóc możesz posmarować bolące miejsce końską maścią (rozgrzewającą) i próbować to rozmasować. Zmień poduszkę - nie śpij na małym jaśku, ale podłóż coś większego.
  • Odpowiedz
@Szalony-Janusz:

@LordLookas:

Jutro robię odpoczynek, jesli w poniedziałek znowu zaboli to przejadę się do lekarza. Przy napięciu 'kaptura' też boli,więc to chyba coś z mięśniem. Ale wszystko jest możliwe, ciut się nie wyspałem, miałem 15km marsz przez las (trochę wiało). Mam w chacie jakąś maść, przed snem się nią potraktuje.

@mistra: Na podłogę.
  • Odpowiedz
@Tusek_Tusek: Jeśli w czasie pompek ostro się wysilasz, to angażujesz mimowolnie inne części ciała do pracy. Rób koliste ruchy głową przed ćwiczeniami w ramach rozgrzewki, a stretching po - to problem powinien zniknąć.
  • Odpowiedz
@Tusek_Tusek: Poszukaj sobie na necie ćwiczeń rozciągających karku. U mnie ten problem występował, gdy odpuszczałem sobie rozciąganie, a jednocześnie dawałem sobie ostro w kość.
  • Odpowiedz